info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Arıtma Tesisinden Gelen Gürültünün Önlemi Alındı

Sultanköy Belediyesi Trakya Kalkınma Ajansı’nın Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı içinde hibe yoluyla beldeye kazandırdığı Atıksu Arıtma Tesisi için yeni bir başvuru yaparak “Sultanköy Çevresini Koruyor, Atıksuyunu Değerlendiriyor” projesini de beldeye kazandırmış oldu.

Trakya Kalkınma Ajansı’nın  Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı için belediye tarafından hazırlanan “Sultanköy Çevresini Koruyor, Atıksuyunu Değerlendiriyor”  projesi kapsamında gerçekleştirilecek dört ihaleden birisi “Elektrik Tasarruf  ve Sürekli Takip Sistemi” ihalesi olurken, ihale geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi ve sistemin arıtma tesisinde kurulumu tamamlandı.
 
“Sultanköy Çevresini Koruyor, Atıksuyunu Değerlendiriyor”  projesi hakkında açıklama yapan Sultanköy Belediye Başkanı Ersin Çolpan, Atıksu Arıtma Tesisinden gelen gürültünün önüne geçildiğini ifade ederek şu açıklamada bulundu.
 
Vatandaşlar tarafından sürekli dile getirilen Arıtma Tesisindeki gürültünün önlemini aldık. 
 
Trakya Kalkınma Ajansı’nın  Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı içinde yer alan “Sultanköy Çevresini Koruyor, Atıksuyunu Değerlendiriyor”  projesi kapsamında gerçekleştirilecek olan dört ihaleden birisi “Elektrik Tasarruf  ve Sürekli Takip Sistemi” ihalesi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi ve sistemin arıtma tesisinde kurulumu tamamlandı.
 
Bu sistemin neden gerekli olduğunu açıklamak gerekirse; Arıtma tesisine kış aylarında gelen atıksu miktarı az olduğu için gelen kirlilik yükünde azalma olacağından,  atıksuya blowerlardan verilen hava ihtiyacı azalacaktır. Bu sistem sayesinde verilen atıksu içerisindeki hava ölçülerek, blowerların çalışma kapasitesi otomasyon sistemi ile ayarlanacaktır. Bu sayede, ihtiyaçtan fazla hava verilmeyeceğinden motorların fazla çalışması engellenecek, ve elektrik sarfiyatı azaltılarak, işletme maliyetleri düşecektir. Bu ekonomik girdi de başka bir hizmet alanında vatandaşlarımıza sunulacaktır.
 
Tesiste bulunan mekanik ekipmana eklenen yeni sistemle, en az %25 elektrik tasarrufu sağlanması hedefleniyor. Ayrıca, Bu ihale kapsamında tesisteki blowerlar kabin içine alınmıştır. Böylece civardaki yakın evlerde yaşayan vatandaşlar tarafından zaman zaman şikayete neden olan gürültü probleminin de önüne geçilmiş oldu.” dedi