info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Asansörlerin Yıllık Kontrol/Muayenesi Hakkında Duyuru

Tekirdağ Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından, binalarda bulunan asansörlerin yıllık muayenesi konusunda ilgililere uyarılarda bulunuldu.

Binasında bulunan her bir asansör için, bina sorumlularının/apartman/site yöneticilerinin 01/01/2012 tarihinden itibaren, iletişim bilgileri aşağıda verilen TMMOB Makine Mühendisleri Tekirdağ İl Temsilciliği’ne başvurarak asansörlerinin periyodik kontrollerini/muayenelerini yaptırmaları önemle duyrulur.

Asansörlerin yıllık kontrolü, her yıl, bakımcı firma nezaretinde, imzalanan sözleşme gereği, A tipi muayene kuruluşu olan TMMOB Makine Mühendisleri Odasına yaptırılmalıdır.

Bina sorumlusunca yıllık kontrolüne izin verilmeyen asansör, A tipi muayene kuruluşu tarafından yapının bağlı bulunduğu ilgili idareye bildirilerek yıllık kontrolü yaptırılıncaya kadar hizmet dışı bırakılacaktır.

Binasında bulunan her bir asansör, daha önce ilgili idareye tescil ettirilmemiş/ruhsatı alınmamış ise, bina sorumlusu, A tipi muayene kuruluşuna yıllık kontrolünü yaptırdıktan sonra, asansörünü idareye tescil ettirip kayıt altına aldırması gerekmektedir.

A tipi Muayene Kuruluşu

TMMOB Makine Mühendisleri Temsilciliği
Hükümet Cad. Belediye İş Merkezi Kat: 6 No: 605 - Tekirdağ
Telefon: 261 25 23 Faks: 261 25 23