info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Askerler Çorlu sokaklarını inletti

Çorlu da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına 5. Kolordu Komutanlığı 105. Topçu Alay Komutanlığı na bağlı askerler damga vurdu.

Mehmetçikler, Çorlu cadde ve sokaklarını "Güçlü ordu güçlü Türkiye" mesajı ile inletti.

Türkiye Cumhuriyeti nin kuruluşunun 86. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Çorlu Atatürk Meydanı nda düzenlenen törenlerde askeri araçlar Omurtak Caddesi boyunca yürütüldü. Öğrencilerin ve tören gruplarının resmi geçit törenine katılmasının ardından törene katılan askeri birlikler protokol önünden geçti.

Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ümit Dündar ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ın da yer aldığı protokol tribünün önünden geçen askerler daha sonra Harbiye Marşı nı söyleyerek cadde boyunca ilerlediler. Ara sokaklardan geçerek yeniden Omurtak Caddesi ne çıkan askerlere vatandaşlar yoğun sevgi gösterilerinde bulundu. "Ne Mutlu Türküm Diyene", "Vatan Sana Canım Feda", "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" şeklinde yürüyüş kararı sayan askerler, Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ un bir konuşmasında dile getirdiği Güçlü Ordu, Güçlü Türkiye sözü ile Çorlu sokaklarını adeta inletti. Tören alanından ayrılan vatandaşlar da askerli alkış yağmuruna tuttu.