info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Asyaport limanı inceleme de

Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası temsilcileri Vali Zübeyir Kemelek i ziyaret etti.

Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası Kredi Yöneticisi Patrick O Neill ile Türkiye Direktör Vekili Şevki ACUNER Tekirdağ Barbaros Beldesinde faaliyet gösterecek olan ASYAPORT Limanının yapımıyla ilgili incelemelerde bulundu.

ASYAPORT LİMANI

ASYAPORT, kuruluş planlaması olarak uluslararası transit liman (Ana Liman ? Hub Port) olarak inşa edilmektedir. Tekirdağ Merkez, Barbaros Beldesi ndeki inşaatın şantiye alt yapısı bitmiş, dolgu faaliyetlerine Nisan/2009 tarihinde başlanılmıştır. Yatırım için Aralık/2009 tarihinde Teşvik belgesi alınmıştır. İnşaata ait gerekli teknik izinler, onaylar ve müsaadeler alınmış, kullanma izni sözleşmesi imzalanmıştır. Türkiye de ilk defa olarak 1000 metre uzunluğunda silindirik yüzer dalgakıran uygulaması limanımızda gerçekleştirilecektir. Yüzer dalgakıran model deneyleri İstanbul Teknik Üniversitesi laboratuarlarında başarı ile tamamlanmıştır. ASYAPORT projesinin yıllık kapasitesi 2 milyon 500 bin konteynır olup ilk işletme yılında 1 milyon konteynır kapasitesi ile hizmete başlayacaktır. Bu kapasitenin yarısı olan 500.000 adet konteynırın boşaltma ve yüklemesi konusunda MSC (Mediterranean Shipping Company) ile anlaşma sağlanmıştır. "Derin Deniz Konteynır Terminali" tanımlı ASYAPORT un rıhtım uzunluğu toplam 2010 metre olup derinlikler -10 ile -20 metre arasında değişmektedir. ASYAPORT Limanı, seçilen konumu ve kullanılacak vinçleri sayesinde çok büyük gemilere değil, daha dünya denizlerinde henüz sefer yapmaya başlayan ÇOK ÇOK BÜYÜK KONTEYNER GEMİLERİNE (Örneğin 13.000 TEU kapasiteli Super Post Panamax gemiler) hizmet verecek şekilde organize olmuştur. ASYAPORT Limanı ndan, Trakya daki bütün sanayi bölgelerine ve İstanbul a otoban, bölünmüş yollarla ulaşımın tamamlanmış olması ve Tekirdağ-Muratlı demiryolu kullanılarak orta balkanlara ve Avrupa ya bağlantı kurulabilmesinin yanında küçük gemilerle bütün Karadeniz limanlarına, körfez ve güney Marmara sahillerine de ekonomik ve süratli olarak servis vermek mümkün olacaktır. ASYAPORT Konteynır Limanı çalışmaya başladığında dünyanın bütün modern ve büyük limanlarında kullanılmaya başlanılan röntgen kontrollü gümrük işlemleri yapılacaktır.

ASYAPORT Liman inşaatında yaklaşık olarak; 170.000 m³ denize dayanıklı yüksek kalitede beton kullanılacaktır. Bu kadar betonla 5000 adet 100 m² lik apartman dairesi yapmak mümkündür. Yeni deprem yönetmeliğine ve kullanılacak devasa vinçlerin boyutlarına uygun olarak yapılan hesaplar neticesinde 31.000 ton çelik boru kullanılacak ve denize 33.000 metre kazık çakılacaktır. (Neredeyse Tekirdağ dan Marmara Ereğlisi ne kadar) 10.000 ton inşaat demiri, 1.000 ton çeşitli çelik profil ve sac da yine inşaatta kullanılacaktır. ASYAPORT Limanı nda, çift konteyner elleçleyen 1.500 ton ağırlığında dev vinçler kullanılacaktır. Bu vinçlerin çalışması için gereken enerji o kadar büyüktür ki bu ihtiyacı karşılamak üzere limana özel bir yüksek gerilim hattını çekilmesi gerekecektir. (İhtiyacın büyüklüğüne örnek vermek gerekirse; bölgede bulunan bütün tuğla fabrikalarının kurulu kapasitesinden daha büyük bir trafoya ihtiyaç vardır.) Liman inşaatının ortalarına gelindiğinde bu özel vinçleri ve diğer ekipmanları kullanmak üzere kalifiye elemanlar alınacak ve bunlar yurt içinde ve yurt dışında eğitime gönderilecektir. Türkiye yi demiryolu ile Avrupa ya bağlayan hattın temeli 14 Nisan 2007 tarihinde atılmış ve inşaat tamamlanma seviyesine gelmiştir. Barbaros Belediyesi, ASYAPORT Limanı geri sahasında 5 milyon m² alanı bacasız sanayi ve antrepo alanı olarak planlamış, 1/25.000 ölçekli çevre düzeni planlarında yer almasına çalışılmaktadır. Devlet karayoluna bağlanmak üzere 30 metre genişliğindeki Liman yolu Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından projelendirilmiş ve planlar Barbaros Belediye Meclisi tarafından onaylanmıştır.

ASYA PORT LİMAN İŞLETMELERİ TİCARET A.Ş.

Liman - İskele Kimliği -ASYAPORT, BARBAROS/TEKİRDAĞ

İŞLETMECİSİ- ASYA PORT LİMAN İŞLETMELERİ TİCARET A.Ş.

TEKNİK BİLGİLER-KOORDİNATLAR - 40 54 N; 27 28 E

FAALİYET KONUSU-Konteynır limanı

LİMAN SAHASI ALANI

300,000 m²

YANAŞMA YERİ UZUNLUKLARI

2010 m

YANAŞMA YERİ DERİNLİKLERİ

10-20 M ARASINDA

KONTAK BİLGİLERİ -KİŞİ

Ahmet SOYUER / Emre Hüseyin SOYUER /Hakan KAVLAKOĞLU

Adres -Liman:Barbaros / TEKİRDAĞ

Bahar sk. Karanfil Ap. No:2 Kat:2 Daire:6 Balmumcu Beşiktaş / İSTANBUL

Telefon

0.282.273 17 18 -0.212.274 33 96 / 0.212.274 33 97 ?Faks- 0.282.273 19 29

0.212.272 46 69

E-posta Adresi-ahmetsoyuer@asyaport.com ; esoyuer@asyaport.com ; hkavlakoglu@asyaport.com

Web Sitesi-www.asyaport.com (Asyaport)