info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ata mızı Aramızdan Ayrılışının 74. Yıldönümünde Saygı ve Minnetle Andık

Ata mızı Aramızdan Ayrılışının 74. Yıldönümünde Saygı ve Minnetle Andık

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılışının 74. Yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Tekirdağ’da törenlerle anıldı. Sabah başlayan anma törenlerinde Vali Ali Yerlikaya, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük ve Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç tarafından Atatürk anıtına çelenk konuldu ve İstiklal Marşı okundu. Saat 09:05’te AFAD ve limanda yer alan gemilerin sirenleri eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Valilik önünde yapılan törene Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya Garnizon komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, NKÜ rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Cumhuriyet başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk,vali yardımcıları Mustafa Masatlı, Ahmet Büyükçelik, Bekir Sıtkı Kocakundakçı, Özel İdare genel sekreteri Mustafa Yel, İl genel meclisi Başkanı Av. Orhan Perçinoğlu, Baro Başkanı Av. Nevzat Teker,Emniyet müdürü Ali Yılmaz, jandarma komutanı Kazım Rıfkı Ayan, Millieğitim müdürü Halis İşler, Gümrük ve Ticaret bölge müdürü Muharrem Murat,Ak parti il başkanı Ahmet Kambur ve yönetimi, CHP il başkanı Recep Palabıyık ve yönetimi,MHP il başkanı Enes Kplan ve yönetimi, Ak parti merkez ilçe başkanı Av. Emrah Tunca ve yönetimi , CHP merkez ilçe başkanı M. Emre Kervancılar,MHP merkez ilçe başkanı Sertaç Alkaya ve yönetimi, STK başkanları, kurum ve kuruluşların amir müdür, başkan ve temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saat 09.05 den  17:00 a kadar Bayraklar yarıya indirildi. Atatürk anıtında gerçekleştirilen çelenk sunma töreninin ardından Atatürk anıtında bir asker 2 öğrenciden oluşan 3 kişilik saygı nöbeti ekibi tarafından saygı nöbeti tutuldu. Belediye Kültür Merkezi’nde Kamil Korkmaz Zafer İlköğretim Ortaokulu tarafından hazırlanan bir anma töreni gerçekleştirildi. Atatürk’ün hayatı, askeri kişiliği ve dehası slayt gösterileri eşliğinde gözler önüne serildi. Tekirdağ Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu tarafından Şef Nevzat Avcı yönetiminde icra edilen ‘Atatürk’ün sevdiği şarkılar’ konseri ile anma törenleri sona erdi.