info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Atakent İÖO. Ar-Ge Dalında Tekirdağ 1. si Oldu

Tekirdağ genelinde Ar-Ge dalında Çorlu Atakent İlköğretim Okulu Bir Hayalim Var, Sevgi Yolu projesi ile birinci oldu.

Çorlu da bulunan okullar Toplam Kalite Yönetimi çalışmalarında pek çok ödüle layık görüldü. Önemli derecelere imza atan Çorlu okulları, 2009 yılına damga vurdular. Atakent İlköğretim Okulu Ar-Ge dalında aldığı birincilik ödülü ile Tekirdağ genelinde çok sayıda okulu geride bırakarak Bir Hayalim Var, Sevgi Yolu projesi ile ismini duyurdu ve ödül kazanmaya hak kazandı.

Bir Hayalim Var, Sevgi Yolu ekibi içerisinde yer alan Öğretmenler, Mine Türeli, Kevser Yıldırım, Nesrin Çoban, Murat Barış, Ufuk Kurt, Serap Koç ve Gülcan Şahin, Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi öğrencileri ile diğer öğrencilerin sosyal kültürel paylaşımlarını arttırmak amacıyla bir proje hazırladılar.

Proje hakkında bilgiler veren Görsel Sanatlar Öğretmeni ve projenin ekip lideri Mine Türeli; "Okulumuzda Öz değerlendirme çalışmaları doğrultusunda yürütülen her bir süreç hakkında paydaş görüşleri alınarak değerlendirme yapılmaktadır. Bu değerlendirme konularından biriside öğrencilerimizin beceri ve davranış gelişimlerini izlemektir. Bu izleme çalışmaları bireysel görüşmeler ve anketler ile yapılmaktadır. OÇEM (Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi) öğrencilerine uygulanan değerlendirme kriterlerinde (Gelişim Raporları) sosyal gelişim eksikliği göstergeleri iyileştirme alanı olarak çıkmıştır. Gerek sınıf öğretmenlerine gelen şikâyetler gerekse öğretmenlerimizin gözlem ve değerlendirmelerinden okulumuzda kaynaştırma öğrencilerinin okul kantin katını kullanamadıkları ve diğer öğrencilerle iletişimlerinin zayıf olduğu tespit edilmişti. Özellikle teneffüs saatlerinde koridorlardaki yoğunluğu azaltmak ve sınıflara yiyecek çıkarılmasını engellemek için kantin katının öğrencilerin cazibe merkezi yapılması ve bunu yaparken de otistik öğrencilerimizin kullanımına açılması gerektiği beyin fırtınası yoluyla tespit edildi. Bu problemler arasından yine beyin fırtınası yöntemiyle öncelikli problemin "Zemin kattaki öğrencilerin genellikle kullanmadıkları koridoru Bağımlı OÇEM sınıfı için alternatif eğitim alanı olarak düzenlemek" olduğuna karar verdik. İlçede Bağımlı OÇEM. Sınıfı bulunan tek ilköğretim okulu olmanın getirebileceği eksik yanlarımızı gözden geçirdik bu öğrencilerimizin eğitimine katkıda bulunacak eğitim alanları oluşturmayı hedefledik" dedi.

Geçtiğimiz sene yaşama geçirilen projeyle birlikte Otistik öğrenciler eğitim öğretim süreçlerine diğer öğrenciler ile birlikte katıldılar. Bir Hayalim Var, Sevgi Yolu projesiyle birinciliği hak eden Atakent İlköğretim Okulu Müdürü ödülünü geçtiğimiz günlerde düzenlenen törenle Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek ten aldı.