info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Atatürkler Yorulmadı, Ölmedi, Susmadı

Çerkezköy’de bazı parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı önünde Ata’ya Saygı Nöbeti tuttu.

ATATÜRK ÖLMEDİ
 
Ulusal Gençlik Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, İşçi Partisi, Eğitim-İş Sendikası, Türkiye Gençlik Birliği, Hak ve Eşitlik Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları’nın işbirliği ile düzenlenen saygı nöbeti için önceki gün saat 19.40’ta Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen grup, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından grup adına basın bildirisini okuyan Kenan İnan Yoleri, “Mustafa Kemal Atatürkçüler farklı bedenlerle ama aynı düşüncelerle burada. 10 Kasım’da burada olmamızın sebebi, Atatürk’ün ölmediğinin ispatıdır. Atatürk neden ölümsüzdür ve neden bazıları büyük bir korku içindedir bunu anlamak lazım. Çünkü Atatürk onlarca ve yüzlerce yıl sonrasını gören bir dehadır daha yirmili yaşlarında kuracağı devlette kime ne görev vereceğini belirlemiş bir devlet adamıdır” dedi.
 
GönderBÜYÜK BİR LİDERDİR
 
Atatürk’ün ikici dünya savaşını ve sonuçlarını yıllar öncesinden bilen bir eşsiz komutan olduğunu ifade eden Yoleri, “Atatürk 16 yaşındayken ülkenin sınırlarını küçük bir farkla bilmiş, görebilmiş büyük bir liderdi. Atatürk, savaş meydanlarında çatışma durduğu zaman, kuracağı devletin birimleri hakkında kitaplar okuyup kararlar alan eşsiz bir devlet adamıdır. Biz bu düşünceyle, her akıl yürüttüğümüzde, bize diyor ki Atatürk, bize diyor ki Atatürkçülük ‘Ben bir işte başarılı olacağımı düşünmem. O işe neler engel olur diye düşünürüm. Engelleri ortadan kaldırdım mı iş kendi kendine ilerler’. Biz de bütün engel ve hataların bilincindeyiz. Bunları kaldıracağız. Biz Atatürkçüler, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip, haberdar, bağlı ve farkında olarak, içerde ve dışarıda bulunan bütün sömürücü, bölücü, yıkıcı güçlere karşı almamız gereken tavır ve davranışın farkındayız” diye konuştu.
 
ATATÜRK VE CUMHURİYET SONSUZA KADAR VAR OLACAK
 
Yoleri, “İşte tam bu sebeple, her ay ve hatta her hafta ve kimi zaman aynı gün içerisinde bir dediği bir dediğini tutmayan kişiler bizden korkmaktadır, yarın ne olacak endişesi yaşamaktadır ve bilmeliler ki Atatürkler, yorulmadı, ölmedi, susmadı. Sadece dip dalga olarak geliyor. Haliyle bir gün sonrasını göremeyenler bunu da göremiyor. Yani Atatürkçüler, sözün özü, biliyoruz, bizlerin ne naciz vücudu elbet bir gün toprak olacaktır. Ama Atatürk ve Cumhuriyet sonsuza kadar var olacaktır” dedi. Konuşmanın ardından grup, Atatürk Anıtı’na kırmızı karanfil bıraktı. Ata’ya Saygı Nöbetine CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları Zeki Gürcün ve Vahap Akay, CHP Çerkezköy Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel, Ulusal Gençlik Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Erdal Darçın, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Rağbet Erol, TGB üyeleri, HEPAR ve Eğitim-İş Sendikası temsilcileri, CHP’liler ve vatandaşlar katıldı. Gençler, 10 Kasım saat 09.05’e kadar anıt önünde Saygı Nöbeti tuttu. CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Şerafetdin Terzi de Çerkezköy’e gelerek gençlerle birlikte nöbet tuttu.