info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Avşa ve Marmara Adalarına Feribot Seferleri

Tekirdağ dan Avşa ve Marmara adalarına feribot seferleri başladı

Tekirdağ Liman Başkanı Mübin Salter Salt, Tekirdağ Limanı ndan Avşa ve Marmara adalarına düzenlenen feribot seferleriyle adalardaki yaz turizminin de hareketlendiğini söyledi.
Adalara her gün düzenli olarak feribot seferleri düzenlendiğini belirten Salt, Marmara Adası na gidecek yolcular için kişi başı 10 TL, otomobiller için 50 TL, kamyonlar için 200-350 TL alındığını bildirdi.
Avşa ya giden tatilcilerden de 15 TL alındığını ifade eden Salt, araçlar için fiyat tarifesinin aynı olduğunu söyledi.
Tekirdağ da Botaş, Akport, Şarköy, Mürefte, TMO, Şaraphane iskeleleri ve Tekirdağ Limanı nın bulunduğunu anımsatan Salt, sadece Tekirdağ Limanı nın turizm ve yolcu taşımacılığı amacıyla kullanıldığını kaydetti.
Barbaros ve Kumbağ daki limanların da bir dönem yolcu taşımacılığı için kullanıldığını bildiren Salt, iskelenin ro-ro gemilerinin motor kuvvetinden olumsuz etkilenmesi nedeniyle 2 yıl önce taşımacılığa kapatıldığını belirtti.

-GÜNDE 150 YOLCU TAŞINIYOR-
Avşa seferini yapan Seyhan-4 feribotunun kaptanı Cevat Barbaros da her yıl temmuz ayında başlayan sezonu bu yıl talebe bağlı olarak erken açtıklarını söyledi.
Adalara günde 100-150 yolcunun tatil amacıyla gittiğini ifade eden Barbaros, Avşa Adası seferlerinin her gün saat 12.00 de, Marmara Adası seferlerinin ise saat 15.00 te yapıldığını bildirdi.