info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ayçiçekler Büyüdü Çiftçinin Yüzü Güldü

Tekirdağ’da bahar mevsiminde yağan yağışlar, ayçiçeği üreticisinin yüzünü güldürdü. Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı, bu yıl ayçiçeğinde rekor beklediklerini kaydetti.

Kış mevsiminin yağışsız ve kurak geçmesinin ardından buğday ve arpada umduğunu bulamayan çiftçinin yüzünü ayçiçekleri güldürdü. Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı, "Ayçiçeğinde bu yıl kış mevsiminde yağış olmayışı fakat bahar mevsiminde yağışların yoğun olması, zamanında ekilen ayçiçeklerinde olumlu etki yaptı" dedi.
Ayçiçeklerinin hasat zamanında da bu verimde olduğu taktirde çiftçilerin iyi verim alacağını ifade eden Saygı, "Şuan çiftçi gözüyle ayçiçeklerimize baktığımızda güzel bir verim alacağımızı tahmin ediyorum. Geç ekilen ayçiçekleri ne olur ileri ki günlerdeki yağışlara bağlı. İnşallah yağmurun yağmasıyla onlardan da iyi verim alırız. Türkiye’de bitkisel yağ tüketimi 3 milyon ton civarında, Türk çiftçiler olarak ihtiyacımız olan 3 milyon bitkisel yağın yüzde 50’sini karşılıyoruz, yüzde 50’sini dışarıdan alıyoruz. Trakya bölgesi olarak ülkemizin bitkisel yağ ihtiyacının yüzde 25’ini karşılıyoruz. Bu yıl ayçiçeğinde şu anlık görünüm çok iyi. Dönüm başına 250- 300 kilogram alacağımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.