info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bakanlar Arıtma Tesisi Temel Atma Törenine Katıldı

İlimizde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu ve Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu Saray İlçesi Atıksu İleri Arıtma Tesisi Temel Atma Törenine katıldı.

Törende açılış konuşmalarını sırayla Saray Belediye Başkanı Nazmi  Çoban, DSİ Genel Müdürü Akif Özkalkı   ile Tekirdağ Milletvekili Ziyaddedin Akbulut yaptı.
 
Ardından törende konuşan Vali Ali Yerlikaya “İnsanoğlu’nun ve tabiatın yaşamında en vazgeçilmez unsur olan suyu endüstriyel atıklarla kirlettik. Sayın Başbakanımızın talimatıyla nüfusu 10.000 in üzerinde olan Belediyelerin parti ayrımı yapılmaksızın atık su arıtma tesisleri DSİ tarafından yapılıyor. Endüstriyel atıklarımızda  arıtılarak 2014 yılında derin deşarj ile   Marmara Denizine verilecek. Bugün burada DSİ tarafından yaptırılan 53.000 kişinin atık suyunu arıtacak tesisinin temel atma töreni İlçemize ve İlimize hayırlı olsun dedi.
 
Temel atma töreninde konuşma yapan Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu ""Su medeniyettir, şifadır, sağlıktır, rahmettir, berekettir diyoruz. Bu suyu tanımlayan rahmet, bereket, şifa, sağlık ve medeniyettir kelimeleri bizim milletimizin özellikle üzerinde durduğu kelimelerdir. Suyun medeniyet olabilmesi, suyun bir şifa olabilmesi, sağlık olabilmesi için de temiz olması gerekir. Suyu kirletmememiz gerekir. Doğayı ve çevreyi kirletmediğimiz gibi en önemli unsurlardan bir tanesi de suyumuzu korumamız ve onu verimli kullanmamız gerekir.Ergene'nin kirlenmesinde hepimiz suçluyuz.Birlikte kirlettik, birlikte temizleyeceğiz." diye konuştu.
 
Törende bir konuşma yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu  “Saray'a yapılacak 53.000 kişilik arıtma tesisi bittiğinde derenin suyunun kirlenmeyeceğini ve sulamada kullanılabileceğini bildirdiği konuşmasını şöyle sürdürdü.Trakya'da sanayi kadar tarım  ve  sulama da çok önemli. Bu yüzden biz sadece bu bölgede 'Bin Günde Bin Gölet Projesi' kapsamında 108 baraj, gölet ve sulama tesisi yapıyoruz. Tekirdağ'a da 35 baraj, gölet ve sulama tesisi düşüyor. Bunun dışında tüm dereleri ıslah ediyoruz.  Bütün kasabalara, ilçelere, beldelere, il merkezlerine su getiriyoruz.  Taşkın durumunda taşkın erken uyarı sistemlerine varıncaya kadar dünyanın en ileri teknolojilerini burada uygulayacağız. Bütün bu havzanın yan kollarıyla beraber ağaçlandırması suretiyle erozyon önleyeceğiz. dediği konuşmasını Saray'a 13 müjde ile gelindiğini, 1 baraj, 2 gölet, 7 arıtma tesisi, 1 meteoroloji istasyonu ile 75.000 fıstık çamı ekileceğini ve  temeli atılan  tesisin 1 Ağustos 2014’te hizmete açılacağı  müjdesi ile tamamladı.
 
Konuşmaların ardından şantiye alanına canlı bağlantı yapılarak  Orman su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Vali Ali Yerlikaya, Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, DSİ Genel Müdürü Akif Özkalkı, Saray Kaymakamı Hüseyin Öner , Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban ve protokol üyelerinin butona basmasıyla  temel atma töreni gerçekleştirildi.
 
Temal atma töreninin ardından Bakanlar Eroğlu ve Müezzinoğlu Kırklareli İli programına katılmak üzere İlimizden ayrıldı.