info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Balabanlı Ölüm Yolu Sürücülerin Rüyası Oldu. Yetkililer Görmüyor mu?

Balabanlı Ölüm Yolu Sürücülerin Rüyası Oldu. Yetkililer Görmüyor mu?

Muratlı’dan Çorlu’ya kadar en çok kullanılan yolardan biri, olan Müsellim-Küçükkepenekli-Balabanlı-Sarılar-Çevrimkaya yolu,araç sahiplerinin korkulu rüyası olmaya devam ediyor.Adı “ÖLÜM YOLU” na çıkan bu yol çözüm bekliyor.
 
 
Zaten bozuk olan yolu,sayısız itiraz ve protestolara rağmen,Balabanlı’ya kurulan taş ocağının kamyonları daha da bozmaya devam ediyor.Yer yer  kenarları uçurum olan bu yoldaki 20-30 hatta 40 santim derinliğindeki çukurlar daha tehlikeli ve korkutucu hale getiriyor.Kamyonlar tarafından bozulduğu tekerlek izlerinden anlaşılan bu yoldaki hasarın giderilmesi,ağır tonajlı kamyonları denetlemek  ve cezai işlem uygulamak için herhangi bir girişimde bulunulmaması endişe yaratıyor.
 
 
Bu taş ocağının açılmaması için büyük bir mücadele veren önceki dönemin muhtarı İsmail Hacet, “ben bu taş ocağı açılmasın,meralarımız ve yollarımız zarar görmesin diye büyük mücadele verdim.Ankara’ya bizzat gittim,milletvekillerimizle görüştüm.Bu yolda yaşanacak bir kaza sonrası can kaybının hesabını kim verecek?” 
 
 
Biz bu şekilde yaşamayı hak etmiyoruz.Adeta bir huzur ve turizm köyü olan,önceden Muratlı’nın en büyük köyü olan Balabanlı’nın durumu gün geçtikçe kötüye gidiyor.Bizim sesimizi duyan yok mu?”Dedi.
Bu konuda bir açıklama yapan Muratlı esnafından ve Balabanlı’lı (A.D.), “Bizim köyümüz bir cennettir.Tatilcilerin adeta huzur mekanı olmuştur.Fakat şimdi Muratlı’da yaşayan biz Balabanlı’lı vatandaşlar,can güvenliğimiz için bu yola girmeye korkuyoruz.Bir büyük kaza veya can kaybında bunun hesabını kim verecek? Büyükşehir Fen işleri mi,Taş ocağı sahipleri mi? Bizim sesimize kulak verin” Dedi. Tekirdağ Fen işlerinin ,çevre ve şehircilik müdürlüğünün bu konuda ne yapacağı merakla bekleniyor.
Kaynak : Murat Ürtekin