info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Başağrısında Hastanın Hikayesi Önemli

Başağrısının sebebini öğrenmek için hastanın hikayesini iyi dinleyip, buna göre iyi bir nörolojik ve fiziki muayene yapılması gerektiği belirtildi.

Başağrısının sebebini öğrenmek için hastanın hikayesini iyi dinleyip, buna göre iyi bir nörolojik ve fiziki muayene yapılması gerektiği belirtildi.

Çorlu Halk Eğitim Merkezi Sağlık Kulübü ve Çorlu Özel Şifa Hastanesi tarafından düzenlen seminerde 'Başağrısı' konusu ele alındı. Çorlu Özel Şifa Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Seher Yağıbasan seminere katılanlara bilgi verdi.

Dr. Yağıbasan, ''Başağrısı kafada, gözlerin üstünden ense bölgesine kadar olan bölgede duyulan rahatsızlık hissidir. Başağrısı, toplumda çok sık görülmesi ve bunun sonucunda toplumun çok geniş kısmını etkilemesi, bazen iş gücü kaybına sebep olması, bazen de hayati tehlike yapabilecek hastalıkların belirtisi olması dolayısıyla, üzerinde önemle durulması gereken bir konudur. Başağrısının sebebini öğrenmek için hastanın hikayesini iyi dinleyip özelliklerine, başağrısına eşlik eden belirtilere dikkat etmek gereklidir. Hastanın hikâyesine göre de iyi bir nörolojik ve fiziki muayene yapılmalıdır. Başağrısının atak sıklığı ve zamanlaması, ağrının yerleşimi, atak süresi, ağrı niteliği, ilişkili özellikler (öksürük, yemek, egzersiz, boyun ve çene hareketleri), sosyal öykü, tanı konulmasında üzerinde durulması gereken önemli noktalardır.'' dedi.

Dr. Yağıbasan, başağrısının; çeşitleri olan, gerilim tipi başağrısı, küme başağrıları, hipertansiyona bağlı başağrıları, migren, migrende ağrıyı uyandıran faktörler, tedavileri hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Sosyal sorumluluk bilinci ile kamuoyunu sağlık konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacı ile düzenlenen sağlık seminerlerinin devam edeceği bildirildi. Seminere 150 civarında vatandaş katıldı.