info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Başbakan Erdoğan’ı Ağlatan İmam Hatipli Kızın Rüyası Gerçek Oldu

İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Şefika Nur Debreli’nin Başbakan Erdoğan rüyası gerçek oldu.

Tam 7 gece boyunca Erdoğan’ı rüyasında gören genç kız, okulunun fiziki yetersizliği konusunda kendisine mektup yazdı. Mektubunu mitingde Erdoğan’a ulaştıran Debreli’nin ertesi gün telefonu çaldı. Arayan Başbakan Erdoğan’dı.Yaklaşık 2 ay önce 7 gece boyunca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı rüyasında ağlarken gören Şefika Nur Debreli, Başbakan'la telefon görüşmesi yaptığı sırasında rüyasını anlatması üzerine Başbakan Erdoğan'ın da ağladığını hissettiğini söyledi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı rüyasında gören ve Erdoğan’ın Edirne’nin Keşan ilçesine yaptığı ziyaret sırasında görüşme imkanı bulan Şefika Nur Debreli’yi cep telefonuyla arayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Debreli’ye Keşan’a İmam Hatip Kampüsü yapılma sözü verdi.Yazdığı mektubu Başbakan Erdoğan’ın Keşan mitingi sırasında Başbakan’ın korumasına verdiğini söyleyen Debreli, daha sonra ise Başbakan’a işaretle sorununu anlattığını ve telefon numarasını ilettiğini, bir gün sonra ise Başbakan’ın kendisini arayarak telefonda görüştüğünü ve duygusal anlar yaşadıklarını aktardı.
 
Lisede eğitim hayatına Tekirdağ İmam Hatip Lisesi’nde başladığını, ancak Keşan’da aynı okulun açılmasının ardından Keşan’a geldiğini söyleyen Şefika Nur Debreli, buradaki fiziki yetersizlik ve eğitim yetersizliğinden dolayı okuldan ayrılarak eğitim hayatına dershanede ve Açık Lise’de devam ettiğini söyledi. Keşan’da yaşadığı sıkıntıları BİMER’e sürekli şikayet ettiğini söyleyen Debreli, Başbakan’ın Keşan’a geleceğini duyduğunda sevindiğini ve bu sorunu direkt olarak Başbakan’a iletme fırsatını değerlendirmek istediğini ifade ederek, “Mitingde de en öne geçtim. Başbakanımıza özel kalem görevlileri aracılığıyla mektubumu ilettim. O sırada toplu açılış töreni sırasında bir boşluk bularak, Sayın Başbakanımıza seslendim. Dönerek bana ‘efendim’ dedi. Ben de kendisine işitme engellilerin işaretleri ile ‘Ben size mektup yazdım, alın onu okuyun’ dedim. O da anladı ve ‘ne yazdın’ dedi. İmam Hatip Lisesiyle alakalı mektup yazdığımı söyledim ve birazdan yanıma geleceğini bana söyledi. O sırada ben ağlamaya başladım. Başbakanımız sahneden indiğinde benim yanıma geldi. Mektubu vermemi istedi. Ben de mektubu korumalarına verdiğini söyledim. Daha sonra bana mektupta ne yazdığımı sordu. Ben de İmam Hatip Lisesi ile alakalı bir durumu anlattım dedim. Tamam diyerek korumalarına talimat verdi ve numaramı almalarını istedi. Daha sonra ise numaramı verdikten sonra korumalardan kağıdı alarak cebine koyup, ‘Ben seni yarın arayacağım’ dedi. Ertesi gün de dershane sınavındayken telefonum çaldı ve baktığımda bir santral numarasıydı, o anda “Şefika, beklediğin an geldi’ diye içimden söyledim ve telefonu açtım.”
 
Telefonu açtıktan sonra heyecanlandığını dile getiren Debreli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesini şöyle anlattı: "Kızım selâmün aleyküm diyerek telefonu açtı. Ağlayarak Aleyküm selam Başbakanım. Allah razı olsun. Çok sağolun döndüğünüz için dedim. ‘Ne demek kızım’ dedi. ‘Başbakanım biliyorum zamanınız çok kıymetli. Hemen söze girmek istiyorum’ deyince ‘Dur bakalım. Dur bakalım Nasılsın iyi misin? Nasıl gidiyor? Anlat bakalım’ dedi. Kendisine 'Çok teşekkürler Başbakanım. Her şey rayında, yolunda, çok iyi gidiyor. Siz nasılsınız. Sağlığınız sıhhatiniz nasıl? Diye sordum. ‘Ben de iyiyim. Teşekkür ederim’ dedi.Söze başlamadan önce içimde kalmasını istemediğim durumu size aksettireyim Başbakanım’ dedim. Bundan 2 ay önce arka arkaya 7 gece sizi rüyamda gördüm Başbakanım deyince ‘Hayır olsun inşallah” dedi.
 
‘Rüyalarımdan birinde çok yorulmuş bitap düşmüş şekilde oturmuş ağlıyordunuz. Ben yanınıza geldim. Gözyaşlarınızı sildim. -Başbakanım ne olur ağlamayın- dedim. Ben sizin için dua ediyorum diyerek elinizi öptüm’ diyerek ve ağlayarak rüyamı paylaştım. O anda Başbakanımız ‘Tamam kızım. Ağlama. Ne güzel rüya görmüşsün öyle’ derken arkasından da onu teskin eden sesler duyuyorum. Başbakanın arkasından birileri ‘Ağlamayın başbakanım lütfen’ diyordu. Bana ‘Ne güzel rüya görmüşsün sen öyle’ dedi ben de teşekkür ettim.
 
Rüyamı anlattıktan sonra konuya girerek ‘Biz İmam Hatip eğitimine aç bir millet ve aç bir gençliğiz. Bize derme çatlı bir okuldan yarısı bölünüp 2 katlı bir İmam Hatip lisesi diye bir bölüm verdiler Başbakanım. Biz burada eğitim görmeye çalışıyoruz. Eğitim konusunda, öğretmenlerimiz konusunda biraz sıkıntı yaşıyoruz. Bu sıkıntıdan dolayı ben son senemi açık öğretime aldırmak zorunda kaldım. Lütfen bize yardım edin. Doğru dürüst bir bina istiyoruz sayın Başbakanım’ dedim.Bu durum beni çok üzdü Şefika dedi ve hemen bir hayırsevere talimat vereceğini söyleyerek okulu en kısa sürede yaptıracaklarını dile getirdi.
 
"BU OLAY BENİ SİYASET BİLİMİ OKUMAMDA YÜREKLENDİRDİ"
 
Başbakan’la yaptığı görüşmenin ardından siyaset okuma yönündeki görüşünün perçinlendiğini bildiren Debreli, “Bu görüşmede sonra istenilenin başarıldığını anladım. Bu da siyaset bilimi okumamda beni daha da bir yüreklendirdi. Beni açık liseye iten sebep ise okulumuzda eğitim konusunda bir disiplin olmaması, her şeyin rayında gitmemesi. İyi bir eğitim görsek, okulumdan neden ayrılayım. Bizim hocalarımız ya din bilgisi hocası ya da imam. İmam Hatip Lisesi’ndeki hocalar bunlar olmaması gerek. Bu nedenden dolayı ve eğitimimi düzeltmem için okulumdan ayrılarak dershanede eğitimime devam ediyorum. Başbakanımızla konuşmak çok güzel, çok onurlu, çok gurur verici bir duygu. Başbakanımızla, üstad Necip Fazıl Kısakürek’ten gelen ve onun öğrencisi olmaktan gelen bir gönül bağı olduğunu düşünüyorum. Onu çok seviyorum. Çok mutlu oldum onun sesini duyduğuma" diye konuştu.
 
TURGAY BALCI
Kaynak : İha