info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Başbakan ın açması bekleniyor

Tekirdağ il merkezinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu il binası yılan hikâyesine dönen yeni binasının bitmesini bekliyor.

Binanın bitmesini yalnızca kurum değil başbakan da bekliyor.

Tekirdağ Muratlı arasında yapımı sona eren demir yolunun açması için gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan a içinde bölge sağlık sigorta müdürlüğünün de yer aldığı sosyal güvenlik kurumu Tekirdağ il binasının açılışını da yapması planlanıyor.

Aynı anda birden fazla açılış için gelmesi planlanan başbakanın bu binayı açması için start verildiği andan itibaren yaklaşık 4 haftalık işi kalmış durumda. Dış cephe giydirilmesi ile bazı yerlerin tavan dekorasyonunun yapılması işi kalan binanın teslim edilmesi için istenen ek süre için bakanlıktan henüz onay çıkmadığı gibi istenen ek süre içinde sürenin sonuna gelindi.

Yüklenici firmanın teslim etmesi için son ödemenin yapılması beklenirken bakanlık olayın bir an önce bitmesi gerektiğini hesap ediyor. Konu ile ilgili olarak Tekirdağ milletvekillerinden prof. Dr. Necip Taylan başta olmak üzere T.Z. Akbulut da yoğun çaba harcıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu il binasının şu an ki kullandığı bina ise satılacağı düşünülüyor. Ankara dan takip edilen işin aksilikler olmaz ise bir ay içinde sona ermesi planlanırken başbakan Recep Tayyip Erdoğan ın Mayıs ayı gibi Tekirdağ iline gelmesi düşünülüyor. 5 katlı yeni binanın çevre düzeni park yeri ve cephe giydirilmesi kalmış durumda fiziki olarak %98 lik bölümü biten binanın istenirse iki hafta içinde içine girilerek çalışmaların yapılabileceği inşaat görevlilerince ifade ediliyor.