info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Çorlu da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP nin kalesi olarak bilinen Trakya mitinglerine bugün Tekirdağ Çorlu dan başladı. Çorlu da seçmenlerine seslenen Erdoğan ın hedefinde ise Trakya daki en büyük rakibi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu vardı.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin kalesi olarak bilinen  Trakya mitinglerine bugün Tekirdağ Çorlu'dan başladı. Çorlu'da seçmenlerine seslenen Erdoğan'ın hedefinde ise Trakya'daki en büyük rakibi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu vardı.
 
Deniz Baykal'ın istfasına neden olan kaset skandalıyla ilgili sert eleştirilerde bulunan Erdoğan, Kılıdaroğlu'na Baykal'la kasette görünen kişinin neden milletvekili adayı gösterilmediğini sorarak yüklendi.
 
"Böyle ahlaksızlıklara adı karışanları ihraç eder, gönderirsin. Ama Kılıçdaroğlu bunu yapamadı. O zat yine aday. Peki o kaset skandalına adı karışan bayan nerede? Neden aday gösterilmedi? Kadın kuruluşları  neden bu konuya duyarsız kalıyorlar."
 
BAHÇELİ'YE YANIT
Erdoğan, kendine 'Gökkubbeyi başına yıkarım' diye tehdit eden Devlet Bahçeli'ye de "Gökkubbeyi başa yıkmayı bırak da 12 Haziran'da sandığa bak. Milletin senin başına neyi, nasıl yıkacak, sen göreceksin" dedi. 
 
Başbakan Erdoğan, seçim mitingleri kapsamında bugün Çorlu'da seçmenlerine seslendi. 
 
YENİ ANAYASA İLK İŞ!
12 Haziran'dan sonra ilk iş, ileri demokrasinin egemen olduğu ve halkımın 'benim anayasam' dediği bir anayasa hazırlamak olacak. Daha küçük ve anlaşılır bir anayasa. Bu milletin anayasası olacak. Darbecilerin anayasası değil.
 
CHP'YE KASETLE YÜKLENDİ
CHP bizi kaset siyasetiyle suçlama gayreti içinde. AK Parti'nin kimlik ve kişiliği bu kaset siyaseti sığmaz. Siz kendi içinize bakın. CHP'si de MHP'si de kendi iç hesaplaşmalarının bedelini ödüyor. İhraç eder gönderirsin! Bunlar bize yakışmaz de gönder. Ama Sayın Kılıçdaroğlu gönderebildin mi? O zat halen partide. Kaset çıkınca Baykal'ı ziyaret ettin, kapıda poz verdin, aday değilim dedin, sonra çıkıp aday oldun. O kaset skandalına adı karışan bayan neden aday olmadı? Diğeri erkek diye ayrımcılık yaptın. Kadınları savunan derneklere sesleniyorum. Niye sesiniz çıkmıyor? Bu yaşananları  'özelidir' diye nitelendirmek çok çirkin. Gayri meşru bir olaya 'özeli' denilebilir mi? Onlara bu parlementonun çatısı altında durmak yakışmaz. Ama ne olacak, biri kaset mağduru oldu gitti, diğeri ise kasetle genel başkan oldu.
 
BAHÇELİ'YE YANIT
"MHP'nin genel başkanı şimdi çıkmış kaset skandalıyla ilgili 'Gökkubbeyi başına yıkarım' diyor. Sen gökkubbeyi başa yıkmayı bırak, 12 Haziran sandığına bak. O sandıkta, halkın neyi kimin başına yıkacak göreceksin. Ne ana muhalefetin ne de yavru muhalefetin benim milletime vereceği birşey yok. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri."
 
KANAL PROJESİNİ ANLATTI
Erdoğan, İstanbul'a yapılacak olan Kanal projesini de Trakyalı seçmenine anlatmayı da ihmal etmedi: "Karadeniz'den Marmara'ya kanal açıyoruz. Size yeni bir boğaz kazandırıyoruz. Bu projeye mührü biz vuracağız. Bu proje sadece İstanbul'un değil, Trakya'nın projesi. Trakya'yı ciddi anlamda önemsiyoruz."
 
LİDERLERE ÇAĞRI
MHP'nin seçim beyannamesinde 'Ankara-Konya arasında hızlı tren yapacağız' projesini de sert bir dille eleştirdi ve liderlere seslendi: Gelin Konya'ya hızlı trenle gidelim!"Ankara Konya hızlı trenini yapacağız diyor. Çok üzüldüm. Ankara-Konya arasında hızlı treni yaptığımızdan haberi yok. Test çalışmalarını başlatmıştık. Miting için Konya'ya hızlı trenle gideceğiz. Ben buradan sesleniyorum. Gelin hızlı treni birlikte açalım. Konya'ya birlikte gidelim diyorum. Ama gelmezler."

ERGENE PROJESİNİ ANLATTI
CHP lideri Kemal Kılıdaroğlu'nun Ergene havzasındaki kirlilikle ilgili yaptığı eleştirilere de Erdoğan, Çorlu'dan yanıt verdi."Ergenene havzasındaki hiçbir tesisin atık su arıtma tesisi yok. O belediyelerin hepsi de CHP'nin. Arıtma olmayınca herkes atıklarını Ergene'ye veriyor. Ergene'nin her iki tarafını kolektör yapacağız ve atık suyu temizleyeceğiz."Benimle birlikte Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Organize sanayi gölgesinde yaptığı toplantıda Ergene havzasını temizlenmesi için benim talimatımla 1 Milyar TL  ayrıldı.Ergene Havzasının temizlenmesi için biz hükümet olarak üzerimize düşen görevi yapacağız arıtması olmayan CHP Belediyelerinin de ve sanayi kuruluşları'da kendi üzerlerine düşen görevi yapacaklar.
 
Tekirdağ Kumbağ Beldesi Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar'ın AK Partiye katılması sebebiyle Rozetini taktı.Tekirdağ'ın bütün ilçelerinde bulunan özellikle kadın kollarında görevli bayanlara Muratlı - Şarköy - Malkara - Hayrabolu - Çerkezköy - Saray - Marmara Ereğlisi ve Çorlu ile Tekirdağ merkezde oy patlaması istiyorum dedi. 12 Haziran Seçimlerinde birinci parti olmak için önünüzde 32 gün var bu zaman içerisinde gece gündüz çalışarak.12 Haziran akşamı AK parti'nin tek başına iktidar olduğunu sizlerden istiyorum. dedi.