info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Başbakan Yardımcısı Bekir BOZDAĞ Tekirdağ’ı Ziyaret Etti.

Başbakan yardımcısı Av .Bekir Bozdağ üç günlük batı Trakya ziyareti sonrası Tekirdağ’a da vali Ali Yerlikaya’nın misafiri olarak kısa bir yemek molası esnasında Tekirdağ köftesi ikramında bulunuldu.

 

Ramazan Bayramı dolayısıyla üç günlük ziyaret için Batı Trakya’da bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bayram namazını İskeçe’ye bağlı Şahin köyünde soydaşlarla birlikte kıldı.
 
Şahin Karacaahmet Camisi’nde İskeçe seçilmiş müftüsü Ahmet Mete’nin kıldırdığı bayram namazında Bakan Bozdağ’a, İslam Ülkeleri Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) Genel Direktörü Halit Eren, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Kemal Yurtnaç, TİKA Başkan Yardımcısı Süreyya Er, Gümülcine seçilmiş müftüsü İbrahim Şerif, AK Parti milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Doğu Makedonya ve Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı İrfan Uzun, Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Cukal, azınlık milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve Ahmet Hacıosman da eşlik etti.
 
Namaz sonrası cami önünde kendisini bekleyen Şahinli soydaşlarla bayramlaşan Bozdağ, daha sonra köy meydanında havai fişekler eşliğinde halka hitap etti.
 
Bakan Bozdağ, köy meydanında çiçeklerle donatılan bir evin balkonundan yaptığı konuşmada, mübarek Ramazan Bayramının birinci gününde kardeşleri arasında bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.
 
Türkiye’nin, acı ve tatlı günlerinde Türk azınlığın her zaman yanında olduğunu ifade eden Bozdağ, “Türkiye’de, bizimle beraber bugün burada olmak isteyip de gelemeyenler var. Onların ve daha 75 milyon kardeşinizin sevgi ve selamlarını getirdim. Aramızda mesafeler olsa da biz hep sizin yanınızdayız. Lütfen kendinizi yalnız hissetmeyin. Biz buradan hiç gitmedik” dedi.
 
Bozdağ, köy meydanını dolduran Şahin halkının yoğun sevgi gösterileri arasında gençlerin “başbakan buraya” şeklindeki tezahüratları üzerine, bu konudaki mesajı aldığını ve yerine ileteceğini söyledi.
 
Daha sonra Şahin Karacaahmet Camisi’nin avlusunda köylü kadınlar tarafından hazırlanan kahvaltıya katılan Bozdağ’a burada gençler tarafından müzikli bir gösteri sunuldu.