info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Başka Oğuzhanlar ölmesin eylemi

Tekirdağ İstanbul karayolunda Yenice Beldesi mevkiinde üst geçit olmaması nedeniyle meydana gelen kazaları protosto etmek isteyen belde halkı yolu trafiğe kapattı.

Üst geçit olmaması nedeniyle sık kazaların yaşandığını söyleyen belde halkı yetkililerden üst geçit yapılmasını istedi.
İstanbul - Tekirdağ Karayolu nun Yenice Beldesi mevkiinde vatandaşlar eylem yaptı. Ellerindeki dövizler ve pankartlarla D-110 Karayoluna gelen kadın ve çocuklarında aralarında bulunduğu yaklaşık 200 kişilik grup jandarma ekiplerinin uyarıları ve alınan tüm önlemlere rağmen yolu trafiğe kapatmak istedi. Bir anda yola fırlayan ve trafikte seyreden araçların önüne atlayan vatandaşlarla jandarma ekipleri arasında kısa süreli arbede yaşandı. Araçların arasında eylemci vatandaşları kovalayan jandarma erleri protestocuları yakalamakta zorlandı.
Geçtiğimiz gün meydana gelen kazada belde sakinlerinden 19 yaşında bir gencin yolcu otobüsünün altında kalarak yaşamını yitirdiğini dile getiren vatandaşlar mevcut üst geçidin karayolları tarafından kaldırıldığını savunarak duruma tepki gösterdiler. Yaz dönemi ile birlikte beldelerinde kazaların arttığını öne süren vatandaşlar zaman zaman; "Vali uyuma, Yenice ye sahip çık" şeklinde slogan da attılar.
Jandarma ekiplerinin aldığı tüm tedbirlere karşın yola çıkan ve trafiği bir süreliğine de olsa durdurmayı başaran belde sakinlerini yatıştırmak yine jandarma ekiplerine düştü. Minibüsten vatandaşlara anons yapan jandarma ekipleri protestocu vatandaşları; "Arkadaşlar derhal bu yolu terk edin, lütfen irca ediyorum. Arkadaşlar uluslar arası yolu kapatıyorsunuz. Arkadaşlar çıkın bu yoldan. Birazdan cezai işlemlere başlayacağım lütfen yolun üstüne çıkın. Aranızda provokatörler var, dağılın. İçinizdeki provokatörleri tespit ettik ayrıca işlem yapacağız onlar hakkında" diyerek ikaz etti.
Yenice Beldesi ne birkaç kilometre mesafedeki Yeniçiftlik Beldesi ne 5 - 6 tane alt geçit üst geçit yapıldığını ancak kendi beldelerine yapılmadığını savunan Yılmaz Sancar adlı belde sakini; "Eski belediye başkanımıza defalarca söyledik ancak beldemize üst geçit yaptıramadık. Eski Belediye Başkanımızın Karayollarına 22 bin TL ceza yazdığı bu sebeple de beldemize hizmet gelmediği iddia edildi. Burada kaç tane insanımız öldü. En sonunda buranın en güzel, çok sevilen, saygılı Metin Bey in oğlu karşıya geçerken otobüsün altında kaldı feci şekilde kaza geçirdi. Artık biz bıktık. Biz burada her şeyimizi ödüyoruz. Bize yardım etmek mecburiyetindeler. Bu insanlar haklılar" diye konuştu.
"Bizim istediğimiz başka Oğuzhan lar gitmesin. Başka Oğuzhan lar ölmesin" diyen Kazada ölen 19 yaşındaki gencin babası Metin Erdemir ise; "Çocuk iki arkadaşı ile beraber geliyormuş. Otobüs çok süratli gelmiş, çocuğumu ezdikten sonra fark etmemiş bile. Benim çocuğum gitti, yüreğim yandı. Çocuğum asker olacaktı, vatan görevine gidecekti. Benim çocuğum vatan görevini yapmadan canını aldılar. Üst geçidimiz vardı. 20 senedir buradayım şu bölgede bir kaza olduğunu, birinin öldüğünü duymadım. Şu yol açılalı 10 gün oldu 10 günde 10 kişi can verdi, yazık değil mi. Karayolları bir çalışma yaptı, 10 günde 10 canımızı aldı. Benim yüreğim yanıyor. Bizim istediğimiz başka Oğuzhan lar gitmesin. Başka Oğuzhan lar ölmesin" şeklinde konuştu. Yolu trafiğe kapatan grup bir süre sonra olaysız biçimde dağıldı.