info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Başkan Ertem Sıradan Bir Yerel Seçim Olmayacak

Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi Belediye Başkanı Ali Ertem, 2014 yerel seçimlerinin sıradan olmayacağını söyledi. AK Parti Çerkezköy İlçe teşkilatı, İlçe danışma kurulu toplantısı düzenledi.

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Belediye Başkanı Ali Ertem, 2014 yerel seçimlerinin sıradan olmayacağını söyledi. AK Parti Çerkezköy İlçe teşkilatı, İlçe danışma kurulu toplantısı düzenledi. 
 
Beylice Düğün Salonu’nda düzenlenen toplantıya Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, AK Parti Çerkezköy İlçe başkanı Alaettin Demirbağ, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Karaca ile Ercan Çorbacı, Çerkezköy ve Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayları, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Çerkezköy ve Kapaklı İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile partililer katıldı. 
Toplantıda konuşma yapan Ertem, ilçe merkezinde yapılan çalışmalardan söz etti.
Çerkezköy’de geçtiğimiz günlerde yaşanan su sıkıntısı ile ilgili olarak vatandaşlardan tekrar özür dileyen Ertem, “Benim üzerinde hassasiyetle durduğum konulardan biri her zaman su konusu olmuştur. 2004 öncesi Çerkezköy bir zamanların İstanbul’u gibiydi. Elektrik kesilince sular kesilir. Üst katlara su çıkarılamaz. Biz yaptığımız yatırımlarla bunları aştık. Ancak geçtiğimiz günlerde yaşanan ve bizim hiç beklemediğimiz bir su sıkıntısıydı. 3.5 kilometre uzunluğunda bir ana isale hattını devreye sokacağız. Önümüzdeki haftalarda yarım günlük bir su sıkıntısı daha yaşayacağız. Ana isale hattının son tamiratını da yapıp bundan sonra Çerkezköy’ü böyle bir sıkıntıyla karşılaştırmayacağız” dedi.
Çerkezköy’de muhalefet partilerinin kendisini eleştirmesini de değerlendiren Ertem, şöyle devam etti: “2004 öncesinde Çerkezköy’de her yol çamurluydu. Belediye arkasından yürümek isteyen vatandaşlar ayaklarına poşet bağlamak zorundaydı. Bu dönemleri Çerkezköy’ün yüzde 80’i yaşları itibariyle bilmiyor. İşte bu yüzden teşkilatımız öncesi ve sonrasını vatandaşa alttan yetişen yeni nesle anlatmalı” diye konuştu.
Yaklaşan yerel seçimlerin büyük önem taşıdığını ifade eden Başkan Ertem “Bu yerel seçimler sadece belediye ya da meclis üyelerinin seçileceği bir seçim değildir. Gezi parkı ile bizi sendelettiklerini düşünenlere cevap olmalıdır. Bizim tüm teşkilat olarak bunu idrak etmemiz gerekir” açıklamasında bulundu.
AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur ise AK Parti’li olmanın ayrıcalık olduğunu ifade ederek “AK Parti’nin kuruluş döneminde bizlere ne işin var bu partide diye soruyorlardı. Onları soranlar şimdi AK Parti çatısı altında. AK Parti kurulduktan 15 ay sonra iktidar olmayı başaran bir parti. Enflasyonun tavan yaptığı, siyasetin resmen yerlerde olduğu bir dönemde siyaseti ayağa kaldıran bir parti”dedi.
Toplantıda konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, hükümete ve partiye güvenilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Bu güvenin tescil edilmesi için AK Parti’li belediyelere bakılması bile yeter. Bakın Karaağaç’a İsmet başkanın sonrasında bir çivi dahi çakılmadı. Bir köprü yapıyorlar. Uzun atlamayı biraz iyi yapan biri karşıdan karşıya atlar. Ama Veliköy’e bakıyorsunuz, Karaağaç’ın yarısı ve birçok okul ve kocaman bir meslek yüksek okulunu beldesine kazandıran AK Parti’li bir belediye var. Aynı şekilde Kızılpınar da öyle” şeklinde konuştu.
Sözlerine Çerkezköy Belediyesi’nin icraatlarını anlatarak devam eden Demirbağ, “Çerkezköy Belediyesi’nin yapmış olduğu engelli binası Türkiye’de tek. Ali Ertem Çerkezköy’de bir şehir havası oluşturdu. Şu an gördüğünüz binaların yüzde 80’i Ertem döneminde yapıldı. Göreve geldiğinde 40 bin olan Nüfus şimdi 85 bin oldu. Bu da iki Çerkezköy kadar bir nüfusa hizmet ettiği manasına gelir” dedi.
Kambur’un konuşmasının ardından program basına kapalı bir şekilde devam etti.