info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Batman da Tohum Teşfik Pirimi " Tırpan " Operasyonu ...

Batman Cumhuriyet Savcılığınca uzun süreden beri 8 vilayette teknik takipte olan 51 kişi göz altına alındı

Batman Cumhuriyet Savcılığınca uzun süreden beri 8 vilayette teknik takipte olan 51 kişi göz altına alındı.Göz altına alınanlar arasında Batman Merkez’de 15, Kozluk’ta 3, Beşiri’de 3, İstanbul’da 2, Mersin’de 4, Diyarbakır’da 4, Bismil’de 2, Silvan’da 1, Siirt’te 2, Kurtalan’da 3, Gaziantep’te 3, İslahiye’de 1, Ankara’da 6 ve Tekirdağ’da 3 toplam 51 kişi. Batman Cumhuriyet Savcılığı tarafından “Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, rüşvet almak, dolandırıcılık yapmak, resmi belgede sahtecilik yapmak, ihaleye fesat karıştırmakla haklarında soruşturma açıldı.” Tekirdağ İl Tarım Müdürlüğünden Herhangi bir görevli olmadığı tohum işi yapan Güntar Tarım ,İYU(Tarım Uygulamaları LTD. ŞTİ),KARTAŞ Tarım Ürünleri Tic. LTD ŞTİ olduğu bildirildi.

Tarım Bakanlığı’nın verdiği teşvikleri amaç dışı kullandıkları, ekilmemiş arazileri ekilmiş gibi göstererek devleti 5 trilyon liralık zarara uğrattıkları iddia ediliyor.

Batman tohum teşvik primi ile ilgili Tarım Bakanlığı açıklamasında,bakanlık üst düzey bürokratlarından yalnız teftiş kurulu başkanı M.S. ve 4 Müfettiş açığa alındığı Batman Tarım İl Müdürlüğünden 6 görevli, Diyarbakır Bölge İdare Mahkemesi Yazı İşleri Müdürü Mühendisler Veterinerler ve Tanınmış Çiftçiler bulunuyor. Ayrıca tohum teşvik primi tırpan operasyonuyla ile ilgili aranan 2 kişi Suriye sınırında yakalandı. 7 kişinin de aranması devam ediyor.

Kaynak : Tekirdağ Yeni Haber Gazetesi