info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bayat Ekmekle Yemek Ve Tatlı Yarışması Yapılacak

Başbakanlığın Resmi Gazetede yayımlanan 2 Nisan 2013 tarih ve 28606 sayılı Genelgesi ile “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası başladı. Kampanya yıl sonuna kadar devam edecek.

Başbakanlığın Resmi Gazetede yayımlanan 2 Nisan 2013 tarih ve 28606 sayılı Genelgesi ile “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası başladı. Kampanya yıl sonuna kadar devam edecek.
 
Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü-Gıda ve Yem Şubesi Tekirdağ da ekmek israfı konusunda duyarlılık oluşturulması, israfın üretim ve tüketim aşamalarında önlenmesi, ekmeğin uygun yöntemlerle saklanması, bayat ve ihtiyaç fazlası ekmeğin yine gıda olarak değerlendirilmesi konularında toplumun bilinçlendirilmesi amacıyla, bu gün Ramada Otel de 25 yarışmacının katıldığı Tatlı ve yemek yarışmaları gerçekleştirildi.
 
Toplumun temelini oluşturan kadınların rolü dikkate alınarak “Bayat Ekmekle Yapılan Yemek ve Tatlı Yarışmasın da derece girenlere altın verildi. 1. Olan Ayfer Kaya Ekmek tatlısı ile (Cumhuriyet Altını) 2.Mehtap Erdal Rum Tatlısı ile (Yarım Altın) 3. Hatıra Alem Tarçınlık tatlı ile(Çeyrek Altın) ile ödüllendirildiler.
 
Bayat ekmek ile yapılan yemek ve tatlı yarışmasında jüri üyeliklerine Gıda tarım hayvancılık il müdürlüğü müdür yardımcısı Serkan Alkan, NKÜ Yrd. Doç. Dr. Figen Dağlıoğlu, TSO üyesi Meltem Zorba, İl Kültür ve turizm müdürlüğünden Nurcan Özdemir, Tekirdağ TMO ziraat mühendisi Bihter Demiral, yarışmaya katılanların yaptıkları tatlı ve yemekleri değerlendirdiler.
 
Yapılan etkinliğe Gıda Tarım ve Hayvancılık il müdürü Cevdet Soyak, NKÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, NKÜ Ziraat Fakültesi Gıda Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci, SGK il müdürü Mahmut Kotan, Çevre ve şehircilik Müdürü Mehmet Ceyhan, Kamu Hastaneleri Gen. Sek. Dr. Yakup Çağ, İl kontrol Laboratuar müdürü İbrahim Halil Bakır, Hayrabolu Tarım ilçe müdürü Burhan Alim, Şarköy Tarım ilçe müdürü Alaaddin Zeybey, Damızlık yetiştiricileri birlik başkanı Şaban Aytaç, TRT Sanatçısı Sami Aksu yarışmaya katılanların yakınları ile çok sayıda bayan davetli katıldı.