info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bayramda Uçmakdere’de Yamaç Paraşütü Keyfi Yapın

Şarköy ilçesine bağlı Uçmakdere köyü, doğal güzellikleriyle bayramda da yamaç paraşütü yapmak isteyenleri ağırlayacak.

Şarköy ilçesine bağlı Uçmakdere köyü, doğal güzellikleriyle bayramda da yamaç paraşütü yapmak isteyenleri ağırlayacak. 
 
Aynı anda ortalama 40 paraşüte kalkış imkanı sağlaması ve doğal çimle kaplı olması nedeniyle Türkiye'deki en uygun parkurlardan olan Uçmakdere, bayramda yamaç paraşütü ile farklı bir keyif yaşamak isteyen yerli ve yabancı ziyaretçilerini bekliyor. 
 
Ayvasın mevkisindeki yamaçlar, yaklaşık 600 metre yükseklikten süzülerek gökyüzüyle buluşmaya olanak sağlıyor.
 
Tekirdağ Yamaç Paraşüt Kulübü (TEYAK) Başkanı Sadri Özel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uçmakdere köyünde yapılan yamaç paraşütü ve yörenin doğal güzellikleri nedeniyle ziyaretçi sayısının her geçen gün arttığını söyledi.
 
Bölgenin yamaç paraşütü turizmine açılmasıyla, çalışmalarını kurumsal bir yapıda yürütmek için 2010'da TEYAK'ı kurduklarını belirten Özel, şöyle konuştu:
 
"Bayram döneminde de uçuş faaliyetlerimize devam edeceğiz. Şu anda havalar mevsim itibarıyla bizim açımızdan uygun. Sanıyorum bayramda da uygun olacak. Tüm paraşütseverleri, yamaç paraşütü gönüllülerini bu bayramda Tekirdağ'a bekliyoruz. Hem ikili uçuşlar için hem de başlangıç eğitimlerini devam ettirmek isteyen arkadaşlar için bayramda farklı, alternatif bir tatil olacağını düşünüyorum."
 
"Türkiye'deki en uygun parkurlara sahip"
 
Özel, Tekirdağ'ın Türkiye'nin yamaç paraşütü sporu için en uygun uçuş pistlerinden birine sahip olduğunu vurguladı.  
 
Buradaki uçuş pistinin aynı anda ortalama 40 paraşüte kalkış imkanı sağlaması ve doğal çimle kaplı olması nedeniyle Türkiye'deki en uygun parkurlardan olduğunu ifade eden Özel, şöyle konuştu:
 
"Bugün binlerce uçuşun yapıldığı Fethiye Ölüdeniz'deki kalkış parkuru bile Tekirdağ'daki parkurun yanında çok küçük kalıyor. Ayrıca Tekirdağ'daki iniş yeri de deniz kıyısında çok geniş ve uzun bir parkur içerisinde yer alıyor. Bu da başlangıç aşamasındaki pilotlar için hiçbir sıkıntı oluşturmadan hem kalkışta hem inişte gayet sağlıklı bir kullanım imkanı sağlıyor. Bunun yanı sıra, bölgenin deniz kıyısında olması görsel zenginlikle, başlangıç ve orta seviyeli pilotlar için türbülanslı hava riskini azaltıyor."
 
TEYAK Başkanı Özel, yamaç paraşütü uçuş bölgesinin şehir merkezlerine yakın olmasının da büyük avantaj sağladığına dikkati çekti. 
 
Uçuş bölgesinin Tekirdağ il merkezine 25, İstanbul'a da 150 kilometre uzaklıkta olmasının ulaşım kolaylığı sağladığını dile getiren Özel, şöyle konuştu:
 
"Bir aksilik olmazsa bu ay içerisinde Trakya Kalkınma Ajansı ile sportif havacılık alanında microlight uçuş eğitimlerine başlamayı düşünüyoruz. Bunun yanında yamaç paraşütü faaliyetlerimiz tüm hızıyla devam ediyor. İkili uçuş organizasyonlarımız ve başlangıç eğitimlerimiz devam ediyor. Bu spora gönül verenleri ve başlamak isteyenleri Tekirdağ'a bekliyoruz."