info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bayreuth Ticaret Odası İle Kardeş Oda Protokolü İmzalandı

Bayreuth Ticaret Odası İle Kardeş Oda Protokolü İmzalandı

Almanya’nın Bayreuth şehri bölge Ticaret Odası ile Odamız arasında kardeş Oda protokolü imzalandı. Tekirdağ Belediye Başkanlığı ile Bayreuth Büyük şehir Belediye Başkanlığı’nın kardeş şehir anlaşması için Almanya’ya giden heyete  Odamız Yönetim Kurulu Sayman üyesi Taner Karaoğlu’da katıldı.

         Odamız Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Taner Karaoğlu yaptığı açıklamada; “ Tekirdağ Belediye Başkanlığı’nın davetlisi olarak Kardeş Şehir imza töreni için Almanya’nın Bayreuth şehrine gittik. Belediye Başkanımız sayın Adem Dalgıç ve Bayreuth Büyükşehir Balediye Başkanlığı arasında Türk-Alman Dostluk ve İşbirliği adına imzalanan Kardeş Şehir törenine katıldım. Tören esnasında Bayreuth Ticaret Odası ve Sanayi Odası Başkanları ile görüşmem oldu ve bu esnada Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarından bizlerde Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ile Kardeş Oda olmayı teklif ettiler. Bu teklif kabul gördü ve Bayreuth Ticaret ve Sanayi Odası ile Kardeş Oda protokolünü imzaladık.

        İmza töreninde Ticaret Odası Başkanı Thomas Limmer tarafından bölgenin ticaret, sanayi ve ekonomisi hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Tekirdağ’lı Türk işadamları ile işbirliği yapma arzuları olduğunu söylediler. Bayreuth bölgesel bir Oda statüsünde ve 80 bin civarında üyeleri bulunmaktadır. Büyüyen Türkiye’nin büyüyen yüzü Tekirdağ’ın hem sanayi hem de lojistik olarak gelişme gösterdiğini ifade ettim. Bölgemizin ticarette daha fazla refah seviyesine ulaşmasını temin etmek için Alman işadamlarını Tekirdağ’a yatırım yapmak üzere davet ettim. Ülkemizin ve Tekirdağ’ın yatırım ortamının buna müsait olduğunu belirttim ve Kardeş Oda olmamız sıfatı ile Ticaret Odası ve Sanayi Odası Başkanlarına Odamızı simgeleyen hediyeler takdim ettim.

        Ayrıca, Almanya Maliye Bakan Yardımcısı, Türk Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Belediye Başkanımız Opr.Dr. Adem Dalgıç ve Türk Diyanet Vakfı Temsilcilerinin katılımı ile Müslüman (Türk) mezarlığının açılışına katıldık.”