info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Baysan, Hemşehri Dernekleri İle Toplantı Yaptı

Baysan, Hemşehri Dernekleri İle Toplantı Yaptı

Göreve geldiği 29 Mart 2009 yerel seçiminden bu yana "Birlikte Yönetme" anlayışı çerçevesinde sivil toplum örgütleri, muhtarlar, meslek odaları ve toplumun farklı kesimlerinden vatandaşlar ile toplantılar yapan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu'da faaliyet gösteren 37 hemşehri derneğinden 50 dernek yöneticisi ile toplantı yaptı.

Belediye meclis salonunda yapılan kahvaltılı toplantıda ilk olarak Çorlu Belediyesi'nin hizmetlerini ve projelerini konu alan tanıtım filmi izlendi. Daha sonra Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve yardımcıları, hemşehri derneklerinin başkanlarıyla sohbet ederek belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Şehrin yönetimi noktasında halkla fikir ve bilgi alışverişinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Baysan, gündemdeki konular hakkında da açıklamalarda bulundu.

Yeşil Alan Projeleri Çorlu'ya Temiz Bir Nefes Aldıracak

Devam eden projelere değinen Baysan, "En önemli projelerimizden birisi olan Cumhuriyet Parkı'nı Ramazan Ayı sonrasında sonuçlandırıp halkımızın hizmetine açmayı planlıyoruz. İçerisinde yürüyüş, koşu ve bisiklet yolları, büyük bir konser alanı, çocuk oyun grupları, çeşitli spor sahaları, havuzlar ve kafeteryalardan oluşan parkımızda halkımız rahat bir nefes alma imkânı bulacak. Cumhuriyet Parkı bünyesinde ülkemiz şehirlerini tanıtan çeşitli sembollere de yer vermek istiyoruz. Açılımızda sizlerinde desteğiyle Erzurum'dan Artvin'e, Edirne'den Kars'a ülkemizin farklı bölgelerinden birçok vatandaşımızı ve halk oyunu grubumuzu hep beraber ağırlayarak, ortak paydamız Çorlu'daki paylaşımımızı, kaynaşmamızı ve birlikte yaşamaktan aldığımız keyfi sergilemek; Çorlu'da bir aşure gibi verdiğimiz güzel tadı herkesle paylaşmak istiyoruz.

Önerler Köyü mevkiinde kalan Gölbaşı Parkı halkımıza hizmet vermeye başladı. Önümüzdeki günlerde göle ördek, kaz, balık gibi hayvanla birlikte kayık ve fayton tarzı araçlar koyacağız," diye konuştu.

Aşevinin İnşaat Çalışmaları Tamamlandı

Aşevinin inşaatının bittiği Ramazan Ayı sonrasında faaliyete geçeceğine değinen Başkan Baysan; "İnşaat aşamasını bitirmiş bulunmaktayız. İçerisinde yemek ile ilgili ekipmanları tedarik edip çevre düzenlemesini de sonuçlandırdıktan sonra Ramazan Ayı sonrası aşevimizi hizmete geçirmeyi ve her gün 500-1000 ailemizin evine sıcak yemek götürmeyi planlamaktayız."dedi

Santral Kavşağında Bulunan Parkta Otopark Yapılacak

Çorlu'da yeni otopark alanlarına ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Baysan, "Santral bölgesindeki parkı boşaltıp yeraltına inşa edeceğimiz üç katlı modern otopark ile şehrimizdeki park sorununu bir nebzede olsa hafifletmek istiyoruz. Projesi bitti, şuanda ihalesine çıkılacak. Silahtar Mahallesi'nde yer alan eski muhtarlık binası ile bazı yapıları yıkarak yapacağımız düzenlemelerle yeni meydanlar yaratacağız. Saray Caddesi mevkiinde yer alan Eski Belediye Binası restorasyon çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar sonuçlandığında içerisinde toplantı ve sergi salonları bulunan tarihi biri binayı kullanma imkânına sahip olacağız. Söz konusu bölgede yer alan Gaziler Parkı ve Saray Caddesi'nde de yapacağımız çalışmalarla bölgeye çekici hale getireceğiz," dedi.

Bülent Ecevit ve Ticaret Merkezi Projeleri

Son üç yılda hayata geçirilen projelerin hız kesmeden devam ettiğini belirten Baysan, "Bülent Ecevit Bulvarı 8 km. gidiş ve gelişi olan 16 km. uzunluğunda olan bir arterdir. Bölgede altyapı ve asfaltlama çalışmalarına devam ederken Cumhuriyet Parkı-Yeni Devlet Hastanesi bölgesi arasında ışıklandırma çalışmalarına başlayacağız. Ayrıca Belediye Konutlarında kat karşılığı ihale edeceğimiz bir ticaret merkezi yapılandıracağız. Merkezimizde çeşitli ticari dükkanların yanı sıra 700 kişilik çok amaçlı tiyatro sahnesi, 150 kişilik toplantı salonu, modern ve büyük fuaye, kafeteryalar bulunacak," dedi.

Araç Parkuru Genişledi

15 milyon TL yatırım yapılarak Çorlu Belediyesi'nin araç parkurunun genişletildiğini söyleyen Baysan, "Belediyemiz araç yatırımlarına devam etmektedir. Son olarak 48 metre merdiveni olan İtfaiye aracının satın alma işlemleri sonuç aşamasındadır. Ülkemizde sadece İstanbul'da bir adet olan aracı şehrimize kazandırıyoruz," diye konuştu.

Şehir İçi Toplu Ulaşımı

19 Mayıs 2011 tarihinden itibaren Çorlu Belediyesi'nin şehir içi toplu ulaşımında 65 adet yeni halk otobüsü ile hizmet verdiğini hatırlatan Baysan, "Türkiye nihayetinde bir hukuk devletidir. Biz de hukukun bize yüklediği görev ve sorumluluklar çerçevesinde yapmamız gerek bir uygulamayı hayata geçiriyoruz. Danıştay'ın verdiği hüküm belediye otobüsleri haricinde herhangi bir grubun şehrimizde toplu taşımacılık yapmasına imkân vermemektedir. Şuanda 65 aracımızla halkımıza hizmet ediyor; günde ortalama 75000 vatandaşımızı taşıyoruz. Diğer araçların taşımacılık faaliyetlerine son verilmesi neticesinde özellikle sabah ve akşam saatlerinde bazı aksaklıklar yaşanmaktadır. Gerek okulların kapanması gerekse de yaz sezonuna girmemiz bu noktada avantajdır. Halkımızın otobüslerde kart kullanması ve duraklara riayet etmeleriyle sefer sürelerimiz kısalacak olup sefer sayımızda da artış sağlanacaktır," dedi.

Toplantıya katılan tüm hemşehri dernek başkanlarına teşekkür eden Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan geniş katılımlı sivil toplum toplantılarına ara verilmeksizin devam edileceğini belirtti.