info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

"Belgelerle Hayrabolu Sergisi" Kültür Merkezinde Açıldı

Uluslararası Hayrabolu 22. Ayçiçeği Festivali ve Sanayi Fuarında "Belgelerle Hayrabolu Sergisi " açıldı.

Uluslararası Hayrabolu 22. Ayçiçeği Festivali ve Sanayi Fuarında “Belgelerle Hayrabolu Sergisi “açıldı.

Belediye Kültür Merkezinde açılan sergiyle Hayrabolu tarihinin gizli kalmış belgelerine de ulaşıldığını belirten Belediye Başkanı Hasan İrtem;” Bu sergi aslında çok önemli tarihi doneleri taşıyan Osmanlı arşivlerinde kalmış, bugüne kadar gün yüzüne çıkmamış eserlerden bazılarını kapsıyor. İlçemizin tarihine verdiğimiz önemin göstergesi olarak çok değerli üç arşiv araştırmacısı tarafından Hayrabolu için hazırlattığımız sergi ilçemizin geçmişini gün yüzüne çıkarmaktadır. Herkes bu sergiyi gezerek Hayrabolu’nun geçmişine yönelik birçok bilgi ve belgeye ulaşabileceklerdir.” Dedi.

Arşiv Uzmanı Muzaffer Çetin yaptığı açıklamada, serginin Osmanlı ve Cumhuriyet Arşiv belgelerinde Hayrabolu’nun konu edildiği 60 parça eserden oluştuğunu ifade ederek;” Sergimizde Osmanlı arşivinden seçilmiş belgelerin orijinal görüntüleri ile transkripsiyonu ve günümüz Türkçesiyle yer aldığı görülmektedir. Belgelerde, Hayrabolu’nun idari, askeri, nüfus ve ekonomik değerleri ile yaşanan afetler hakkında bilgilerden oluşmaktadır.

Sergilenen belgelerin 1600’lü yıllar ile 1942 yılına kadar oluşan seçme belgelerden oluştuğu ve festival süresi içerisinde gece 24.00’e kadar halka açık olacağı kaydedildi.