info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Beşir Derneği Yardım Tırı Tekirdağ`dan Yola Çıktı

Nerede mahsun ve mahcup gönül var ise onlarla olmak adına yola çıkan Beşir derneği Tekirdağ temsilciliği yardım çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek Trakya bölgemizden 4. Tırı Tekirdağ’dan da 2.tırını kaldırdı.

Tırda 27 ton un bulunmakta. Beşir derneği Tekirdağ Şube Başkanı Harun Taştekin yaptığı konuşmada “ Hayırseverlerimizin bağışladıkları insani yardım malzemelerini Kilis’teki lojistik depolarına oradan da envanter kayıtlarıyla zor durumda kamplarda yaşayan kardeşlerimize ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için yola çıkartacağız. " dedi. 

Sınırda kurulan çadırlarda yaşayan Türkmen kardeşlerimizin ve ihtiyaç sahiplerinin acil olarak çadır, konserve, su, çocuk maması, çocuk bezi ve her türlü kuru gıda malzemelerine ihtiyaçları olduğunu söyleyen Taştekin " Başlattığımız ve devam ettirdiğimiz yardım kampanyasına Tekirdağlı hayırsever kardeşlerimizi ve duyarlı STK larımızı davet ediyor ve yardımlarını bekliyoruz. Devletimizin büyük feadakarlıklarına katkı sunabilme adına bizimde hiç durmadan çalışmamız gerekir dedi. Ayrıca yardımlarınız için Tüm GSM operatörlerden BAGIŞ yazıp 4042 ye mesaj gönderebilirsiniz ” diye konuştu. 

Ramazan ayı münasebetiyle de ilimizde yüzlerce aileye kumanya yardımı,ö zellikle yetimler için bayramlık yardımı, iftar organizasyonu ve iftar saatinde yollardaki vatandaşlarımıza iftariyelik dağıtımı, ihtiyaç sahibi ailelelere evlerine iftarda sıcak yemek dağıtımı da yapacakları faaliyetleden bir kısmını oluşturmaktadır. Beşir derneği 55 ülke ve ülkemizde 250 temsilcisi ile en yaygın hizmet ağını oluşturmuş STKdır.

Kan bağışı kampanyaları, Su kuyusu projeleri, afet ve acil yardım organizasyonları,iyilik ve paylaşma adına yeryüzündeki iyilik hareketi olarak ön plana çıkıyor. Dernek binasının Yavuz Mahallesi Peştemalcı Caddesi 126 numara da Tekirdağ Şafak Gazetesinin yanında olduğunu belirterek kendisi de aynı zamanda Karadeniz mahallesi Toptancılar Sitesi İmam-Hatibi olan Harun Taştekin yardım yapmak, bağışta bulunmak isteyen duyarlı vatandaşlarımızın irtibat telefonu olarak 0535 5568 1307 numaralı telefondan ve www.besirdernegi.org sitesinden de ayrıntılı bilgi alınabileceğini kaydetti.
Kaynak : Murat Ürtekin