info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bizim Siyaset Anlayışımızda Din,Dil,Irk,Etnik Köken Ayrımı Olmaz

CHP Tekirdağ kadın kolları Hülya Karaağaç Tarsal tesislerinde dayanışma yemeği verdi.

 
CHP Tekirdağ kadın kolları,Tekirdağ tarsal tesislerinde dayanışma yemeği verdi.Yemeğe,CHP Tekirdağ milletvekilleri,il başkanı,süleymanpaşa ilçe başkanı,büyükşehir belediye başkan aday adayları,ilçe kadın kolları başkanları ve yönetimleri ile kadın partililer katıldı.Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından CHP Tekirdağ milletvekili Avukat Emre Köprülü söz aldı.
CHP Tekirdağ milletvekili Avukat Emre Köprülü;
 
“Bildiğiniz gibi,hepimizin çok yoğun programları var.Biz de üç milletvekili olarak sizlerle birlikte burada olmayı tercih ettik.Ama burada olmakla,sizlerle birlikte olmanın onuru,gururu,enerjiyi dile getirmek isteyeceğim ve şunu söylemeden geçemeyeceğim;Bugün kadınlarımız,bugün analarımız,eğlenin.Bugün bir araya gelin.Bugün kenetlenin.Tekirdağ’ın bir çok ilçesinden bizlerle beraber olan partililerimiz var,kadınlarımız var.Bugün bir araya gelelim ama yarın enerjimizi sahalara yansıtalım.Yarın sahaya çıkalım ve 30 Mart günü Tekirdağ’ın 11 ilçesinde ve büyükşehir belediye başkanlığında Cumhuriyet Halk partisi bayrağını göndere dikelim.Ben bir kere daha hoş geldiniz der,iyi eğlenceler diler,bu günü organize eden Hülya başkanıma da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.
 
Emre Köprülü’nün ardından konuşan CHP Tekirdağ milletvekili DR.Candan Yüceer de,kadınların % 33’lük cinsiyet kotası almasının bir başarı olduğunu,ama bunun yeterli olmadığını söyledi.Geçtiğimiz aylarda meclis başkan vekilinin “kızlı-erkekli” konusuna da değinen ve tepki gösteren Yüceer,kadınların gerek sosyal,gerek iş gerekse siyasi hayatta daha çok söz sahibi olması için mücadele etmesi gerektiğini ve kadınların siyasi alanda önemini vurguladı.
 
Ardından söz alan CHP Tekirdağ milletvekili ve genel başkan yardımcısı Faik Öztrak;
“Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk,dünyanın bugün en modern ülkelerinden biri  sayılan İsviçre’den çok önce,Türk kadınına seçme ve seçilme hakkın verdi.Türk kadınına,kadın-erkek eşitliğinin önünü açtı.Ama bugün geldiğimiz noktada hala neden kadının siyasette ismi yok,neden kadının iş aleminde ismi yok,neden Türkiye kadın-erkek eşitliğinde dünyada 120.sırada bir ülke? Bunu tartışmak durumunda kalıyoruz.Değerli kadın arkadaşlarım;Burada soruyu biraz da kendimize soracağız.Açıkçası,neden mücadele etmiyoruz? Haklarınıza sahip çıkmalısınız,sonuna kadar savunmalısınız ve şunu da hep sormamız lazım;80 yıl önce bu Cumhuriyetin kurucusu bize bu hakları verdi ama biz neden hala buradayız? Neden dünyada kadın-erkek eşitliğinde Türkiye hala120.sırada? Bunu mutlaka sorgulamamız lazım.”dedi.
Milletvekillerinin konuşmasından sonra kürsüye çıkan CHP Tekirdağ kadın kolları başkanı Hülya Karaağaç;
 
Biz Cumhuriyet Halk partililer olarak,kadın,erkek tek yürek olup ülkemize dair ne varsa paylaşmaktan ve üretmekten yanayız.Bilindiği gibi partimizin yaşı Cumhuriyet ile özdeştir.Kurucu genel başkanımız da Mustafa Kemal Atatürk’tür.Partimizin bu özel konumu ve cumhuriyetimizin kuruluş sürecinde sorumluluk üstlenmiş olması,bizler için en büyük gurur kaynağıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün, “benim iki eserim var,biri Cumhuriyetimiz,diğeri Cumhuriyet halk partisidir” sözleri,bizler için sorumluluk duygusu nedenidir.Bu bilincimiz ile ülkemizi karanlık güçlerin cumhuriyetimizin kurum ve değerlerine yönelik tehdit ve baskılarına karşı göğüs germek öncelikli görev olarak görmekteyiz.Bunun için de çağdaş bir ülke yaratılması konusunda açık adres,Cumhuriyet Halk partisidir.Bizler,bu amaç doğrultusunda yola çıkıyoruz ve bu yolun çalışmaktan geçtiğini biliyoruz.Başarı,ancak kadınların çalışmalarıyla mümkün olacaktır.Bizim çağdaş,demokratik,bağımsız ve güçlü Türkiye iddiamızın temelinde ırk,din,dil,inanç ve etnik köken ayrımı gözetmeksizin 75 milyon insanımızın tümünü kucaklayıcı anlayışımızdır.” Dedi.
 
Konuşmaların ardından yemek servisi yapıldı.Yemek sonunda,çekilişle davetlilerin tamamına hediye verilirken,davet müzik eşliğinde oyunlarla sona erdi.
 
Kaynak : Murat Ürtekin