info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Boğulmaları Önlemek İçin 25 bin TL lik Bot Alındı

Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne 25 bin TL değerinde tam donanımlı arama ve kurtarma botu alındı.

 

Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne 25 bin TL değerinde tam donanımlı arama ve kurtarma botu alındı. Teslim edilen bot 4.30 mt uzunluğunda ve taşıyıcı arabası bulunmakta. 
 
Müdürlüğün dalgıç personeli yaz aylarında Marmara denizi Tekirdağ sahillerinde devriye gezecek ve muhtemel boğulma vakalarına anında müdahale ederek kurtarma çalışmalarında bulunacaklar. 
 
Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol; 4.30 metre boyundaki, 25 beygir gücündeki arama kurtarma botunun, sel ve su taşkınlarında mahsur kalan, Göletlerde boğularak kaybolan vatandaşlarımızın aranması, bulunması ve kurtarılmasında botun büyük rol oynayacağını belirtti. İl Müdürü Recep Erol yeni alınan botun 8 kişi kapasiteli olduğunu, botun her türlü manevra ve 3,5-4 metrelik dalgalara karşı mukavemetli olduğunu belirtti. Kurum bünyesinde oluşturulan 7 kişilik dalgıç ekibinin dalış hizmetlerinde bu bot’tan yararlanacakları belirterek; "Geçen yaz bölgemizde meydana gelen boğulma vakalarına müdahale etmekte güçlük çektik. Şimdi tam donanımlı yeni botla arkadaşlarımız görevlerini daha sağlıklı bir şekilde icra edecekler, sahillerimizde devriye görevi yaparak denize girilmesi sakıncalı alanlarda denize giren vatandaşlarımızı uyararak olumsuz bir olay meydana gelmemesi için gayret göstereceklerdir" dedi. 
 
İl Müdürü Recep Erol Müdürlüğün Araç gereç ve ekipman desteğinin tamamlanmak üzere olduğunu, önümüzdeki dönemlerde araç filolarına daha geniş kapsamlı hizmet verecek yeni bir arama ve kurtarma botunun alınacağını belirterek kurum bünyesinde oluşturan “Dalgıç Ekibi” ile deniz ve göllerde daha hızlı ve etkin görev yapacaklarını belirtti.