info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Botta ölü olarak bulundu

Tekirdağ ın Marmara Ereğlisi ilçesinde şişme botla denize açıldıktan sonra kaybolan Elvan Doğan, Kumbağ tatil beldesinde sahile 300 metre mesafede botun içerisinde ölü olarak bulundu.

Tekirdağ Devlet Hastanesi morguna getirilen Elvan Doğan ın cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu na sevk edildi.
Alınan bilgilere göre Marmara Ereğlisi nde inşaat işçiliği yapan Elvan Doğan dayıoğlu Murat Akan ile Yeğen-1 Tatil Sitesi sahilinden önceki akşam saatlerinde denize girerek kayboldu. Olayın ardından sahil Güvenlik, Akut ve bir helikopter bölgede arama çalışması başlatmıştı. Kayıp gençlerden Elvan Doğan ın cesedi bu sabah saatlerinde Sahil güvenlik ekipleri tarafından Tekirdağ ın merkeze bağlı Kumbağ beldesinde bulundu.
Aramalara çalışmalarına Kumbağ beldesinde devam eden sahil güvenlik ekipleri sahile 300 metre mesafede bir şişme botun olduğunu gördü. Bota yaklaşan ekipler, yeşil renkli şişme bot içerisinde Elvan Doğan ın elinde kürekle hareketsiz bir şekilde buldu. Sağlık ekipleri tarafından kontrol edilen Elvan Doğan ın öldüğü tespit edildi.
Elvan Doğan ın cesedi savcılık talimatı ile Tekirdağ Devlet Hastanesi morguna kaldırırken, oğullarının bulunduğunu haberini alan Ziyaeddin Doğan ve diğer akraları hemen Devlet Hastanesi ne geldi. Kimseden şikayetçi olmadıklarını ve adli tıp incelemesine gerek olmadığını savunan Doğan ailesi oğullarının inceleme sırasında parçalanmasına razı olmadıklarını söyledi. Hastane bahçesinde ağıtlar yakan Doğan ve Murat Akan ın ailesi zaman zaman güvenlik güçleri ile de tartıştı. Morga gitmek isteyen vatandaşlar polis engeli ile karşılaştı.
Halen aranmasına devam edilen Murat Akan ın ağabeylerinden Süreyya Akan, önce sinir krizleri geçirdi, daha sonra ise Devlet Hastanesi poliklinik binasının camlarını kırdı. Polis ekiplerince sakinleştirilen Süreyya Akan ın acil serviste kolu sarılarak tedavi edildi. Ağabey Akan, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
Elvan Doğan ın şişme bot içerisinde ölü bulunması ailelerin tepkisine neden oldu. Aranan Murat Akan ın ağabeyi Haşim Akan, "Elvan botun içerisinde ölü bulundu. Demek ki önceki gün arama çalışmaları başlatılsa Evlan sağ olarak bulunacaktı. Çünkü botun içerisinde tişörtü ile bulundu. Boğulma olayı yok, botun patlaması gibi bir durum yok. Şişme botun içinde ölü olarak bulundu. Erken müdahale etmediler. Yeğenimiz helikopter kaldırılsa bulunurdu mutlaka ama kaldırmadılar. Artık 24 saat geçti, belki de o zamanda öldüler. Ben kardeşimi kaybettim" dedi.
Doğan ve Akan ailelerinin bulunduğu Devlet Hastanesi nde gelişmeleri takip eden basın mensupları güvenlik görevlileri tarafından engellendi. Güvenlik görevlileri Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Cengiz Becerir in kesin talimatı olduğunu ifade ederek zor kullanarak gazetecilerin görüntü almalarını engelledi. Doğan ve Akan aileleri de güvenlik görevlilerine tepki göstererek basın görüntü almasını istedi.
Botun içerisinde ölü bulunan Elvan Doğan ın cesedi yapılan ilk incelemenin ardından kesin ölüm nedeni için İstanbul Adli Tıp Kurumu na gönderildi. Şişme botla denize açılan Murat Akan ı arama çalışmaları ise devam ediyor.