info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

BSH Türkiye’ye Güvendi, Çerkezköy’ü Dünya Üçüncüsü Yaptı

İTÜ’yle birlikte projeler yürütüyor.

Avrupa’nın en büyük beyaz eşya üreticisi BSH Grubu, Türkiye’yi Almanya ve Çin’den sonraki en büyük üçüncü merkezi haline getirmek için 300 milyon Euro’luk bir yatırım planlıyor. Projenin ilk adımı tamamlandı. 31 Mayıs’ta 50 milyon Euro’ya mal olan iki yeni üretim hattının  açılış töreni öncesinde, Çerkezköy’de  BSH Grubu İcra Kurulu Üyesi ve BSH Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Johannes Närger ve BSH Türkiye CEO’su Norbert Klein açıklamalarda bulundu.
Uzun yıllardır Türkiye’de yaşayan Klein, Türkiye’ye güvenlerinin tam olduğunu, dönemsel iniş çıkışlardan korkmadıklarını vurguladı.  Johannes Närger, Çerkezköy’deki ulaşım altyapısı sayesinde, Avrupa’ya ürün gönderme maliyetlerinin aşağıya çekilebildiğine, bunun da Türkiye’nin Çin karşısındaki rekabet gücünü artırdığına dikkat çekti.
Bosch, Siemens, Gaggenau ve Profilo markalarının sahibi BSH, ülkemizdeki yabancı sermayeli şirketler arasında yedinci, tüm sanayi şirketleri arasında ise 24. sırada  bulunuyor.  4bin beşyüz kişiye istihdam sağlıyor. 450.000 m2 büyüklüğündeki Çerkezköy tesisi, BSH Grubu’nun dünya çapındaki en büyük üretim merkezi durumunda. BSH yeni yatırımlarıyla, üretimini büyük ev aletlerinde 5,5 milyon, küçük ev aletlerinde 2 milyona çıkarmayı hedefliyor. 

BSH Çerkezköy’deki Ar-Ge bölümüne büyük yatırım yapıyor. İTÜ’yle birlikte projeler yürütüyor. Yeni açılan iki yeni üretim bandında üretilecek ve dünyaya ihraç edilecek buzdolaplarını da Türk mühendisler tasarlamış.