info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bu Dernek Ayakta Alkışlanır

Türkiye’nin neredeyse her şehrinde o ilin edebiyat, sanat ve basın değerleri vefatlarının ardından gerek yerel yönetimler gerek kamu kurumları gerekse kültür-edebiyat-sanat kuruluşları tarafından anılır, adlarına çeşitli etkinlik, anma ve yarışmalar düzenlenir.

Tekirdağ’a değer katmış, kültürel miras anlamında gerek gazeteci olarak gerekse araştırmacı olarak kitaplar yazmış Gazeteci-Yazar Şerif Baysalan’a ise iki yıldır sahip çıkan, geleceğin parlayan yıldızları olacak olan,habercilik dalında genç, dinamik ve çalışkan bir ekipten oluşan Tekirdağ, Süleymanpaşa basın mensupları derneği bu yıl da merhum gazeteciyi onurlandırmak ve anısını yaşatmak için 4 dalda haber ve fotoğraf yarışması düzenliyor. Yarışma hakkında basın mensuplarını düzenlenen bir kahvaltı ile bilgilendiren dernek başkanı Abdullah Yalçın; ”bildiğiniz gibi geçen yıl gazeteci Şerif Ağabeyimiz adına bir yarışma düzenlemiştik. Bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz yarışmanın startını vermek için toplandık. Yarışma 10 Ocak gazeteciler gününe istinaden yapılırken, yarışma sonuçlarının kazananları 13 Ocakta gerçekleşen buluşmada ödüllerini alacaklar.

Yarışmamızın adı, Tekirdağ Basın Ödülleri’dir. Bizim amacımız sadece Süleymanpaşa ’da gazetecilik yapan meslektaşlarımız değil,11 ilçede bu işe gönül vermiş meslektaşlarımızın bu yarışmaya katılmasını sağlamaktır. Hem bir nebze olsun farklı haberlere çıkmasını teşvik etmek hem de meslektaşlarımıza heyecan katmak için düzenlediğimiz bir yarışmadır.

Yarışmamızda 4 ayrı kategori olacak. Geçen yıl 3 olan kategoriyi bu yıl dörde çıkardık. Bu kategoriler; -Özel Haber, -Video haber, -mizanpaj ve -fotoğraf kategorisi olarak belirlenmiştir. Burada en önemli kategori mizanpajdır. Haberlerin okuyucuya ulaşmasında büyük emeği geçen ve en önemli etken mizanpaj yapan arkadaşlarımızdır. Başvurular süleymanpasabasınmensupları.com sitemiz üzerinden yapılacaktır. Yarışmamızın başvuru süresi 01 Kasım-06 Ocak arasında olacaktır.06-10 Ocak arasında jüri üyelerimiz bu çalışmaları değerlendirecektir.

Jürimizde üç ulusal ajans yöneticisi, bir Namık Kemal Üniversitesi ve bir Basın İlan Kurumu temsilcisi olacak. Bir de, “Süleymanpaşa ‘da yaşam” kategorimiz var ama buna sadece fotoğrafçılar ve vatandaşlar katılabiliyor. Her kategoride 3 ödül olacak. Her gazeteci sadece tek bir kategoriye bir eserle katılabilecek. Bu yarışmadaki haberlerde kullanılan fotoğraflarla bir sergi açmak istiyoruz. Tüm meslektaşlarımızın katılımını bekliyoruz” Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin