info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bu İşler Korku İmparatorluğu İle Olmaz

Sami Kayın`dan Ali Rıza Eti^ye Sert Sözler; Bu İşler Korku İmparatorluğu İle Olmaz...

Tekirdağ odalar birliği başkanı Sami Kayın, odalar birliği başkanlığının ardından Esnaf Kredi kefalet kooperatifi başkanlığına da talip oldu ve Hürriyet mahallesinde kendi iş yerinde düzenlediği basın kahvaltısıyla adaylığını açıkladı. Çarpıcı açıklamalarda bulunan Sami Kayın, mevcut kefalet kooperatifi başkanına sert ithamlarda ve uyarılarda bulundu.

Sami Kayın; “Tekirdağ’da bir haftadan beri farklı açıklamalar ve yorumlar var. Tekirdağ Esnaf Kefalet kooperatifi başkanlığına neden aday oldum? Sayın Ali Rıza Eti oda başkanlarıma, yönetim kurulu başkanlarıma saygı göstermediği ve azarladığından dolayı aday oldum. Oda başkanlarımı azarlayan, üyelerimize neler yapmaz?

Sayın başkan, “ben garip gurebaya kredi verdim” dedi. Benim esnafım garip gureba değildir. Ben esnafıma garip gureba dediğinden dolayı aday oldum. Garip gureba dediği esnaf sayesinde biz bu koltuklarda oturuyoruz. Ben 2002 yılından beri garip gureba diyen zihniyete karşı aday oldum.2002’den beri bu koltuklarda oturuyorlar, Sayın başkanın demek ki farklı meziyetleri var ki esnafa garip gureba kelimesi kullanıyor. Tekirdağ pazarcı odasından Allah razı olsun.2002 yılında beni başkan yaptı. Onların sayesinde odalar birliği başkanı oldum, onların sayesinde koltuklarda oturdum.

Esnafa, “vermem, yapmam” ne demek? Biz bu esnafın sayesinde bu koltuklarda oturuyoruz. Koltuklarımızın sahibi sadece üyelerimizdir. Onlar seçtiği taktirde bu görevlerde oturmak zorundayız. Kefalet kooperatifinin kuruluş amacı esnafa yardım etmek, esnafa kefil olmaktır. Esnafa zorluk çıkarmak değildir. Kefalet kooperatifinin kuruluş amacı budur. Esnafın en zor gününde yardımcı olmaktır. Tekirdağ’da 2800’e yakın esnafa kredi verdiğini söylüyor,200’e yakın ölmüş esnafımız var onların 100’er lira blokeleri olduğundan dolayı silme zihniyetinde bulunmayan bir yönetim var. Tekirdağ’da 850 tane esnafımız var, kredi kefalet kooperatifinden sadece %30 esnaf yararlanmış. Hedefimiz ilk dönem 6 bin esnafımızı yararlandırmaktır.

Göreve geldiğimiz takdirde hiçbir esnaf kredi beklemesin.15 gün içinde kredisini alması için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Sadece Tekirdağ’da değil ilçelerde de 15 gün içinde işlem tamamlanacak. Hatta ilçelerde üç günde kredi verilecek. Tekirdağ esnafı çok ama bize çok para geliyor. Âmâ para için mücadele edilmediği zaman ne gelirse onu verirsin. Tekirdağ’daki esnafıma, T, M, C plaka kredi vereceğiz. İlçeler veriyor, biz de vereceğiz. İpotek falan almayacağız, plakasını verecek, kredisini alacak. Esnafımız bankadan kredi kullanıyor, banka esnafımızın kredisini 10-15 gün bekletiyor. Biz kredi kullandıktan sonra bir gün içerisinde parasını vereceğiz. Kimse benim esnafımın sırtından para kazanamaz.

MEVCUT YÖNETİMİN BANKAYA KARŞI ZAYIFLIKLARI OLDUĞUNDAN DOLAYI BANKA 10-15 GÜN PARAYI ÇALIŞTIRIYOR, BENİM ESNAFIM FAİZİNİ ÖDÜYOR. Benim esnafım 10-15 gün değil, krediyi aldığı gün hesabında parayı görecek. İşyerini büyütmek isteyen esnafımız için yatırım kredisi vermek için mücadele edeceğiz. Gerekirse haftanın bir günü Ankara’da bunun için elimizden geleni yapacağız. Ne kadar çok kredi verirsek o kadar çok para kazanıyoruz.

ŞU ANDA 200 BİN LİRALIK KREDİDE KEFALET 8 BİN LİRA PARA KAZANIYOR.BUNU DÜŞÜRMEK İÇİN BİRKAÇ TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPTIM.BEN KEFALET KOOPERATİFİNİN ZENGİN OLMASINI İSTEMİYORUM.

Benim mantığım, esnaf zengin olsun kefalet de zengin olsun. Mevcut yönetim başarılı olduğunu söylüyor. Fakat en gerilerdeyiz. Hedefimiz Manavgat kooperatifi gibi en ileride olmak, Tekirdağ’ı Türkiye’de bir numara yapmaktır. Öyle 28.sırada,30.sırada olmak değil, bir numara yapmaktır. İlk dönemde ilk 10’da ikinci dönem 1 numara yapmak hedefimizdir. Biz kefaleti onlardan daha iyi biliyoruz. Onlar hiçbirini bilmiyor. İyi bir ekiple esnaf kefalet kooperatifine gelmiş gibi olacak. Orası bizim malımız değildir. Ben 2002’de başa geldiğimde hiçbir zaman kurumu benimsemedim. Bugün varım yarın yokum.

KEFALETİN PERSONELİNE ÜZÜLÜYORUM.BASKI YAPIYORLAR.KEFALETİN AVUKATI GECE GÜNDÜZ VEKALET TOPLUYOR.BU SUÇTUR.BU PASTADA NE VAR DA HERKES BU KADAR ÇOK MÜCADELE EDİYOR?

BURADA DEMOKRASİ VAR.İNSANLARI, BAŞKANLARI TEHDİT ETMEK, BÖYLE BİR ŞEY OLMAZ.

Diyormuş ki, “el kaldıranları görelim” EL KALDIRANLARI DA YENERİM, SANDIKTA DA YENERİM.

Üyeleri başkanı, yönetim kurulu, personeli arıyormuş. Personelin ne günahı var?

PERSONELİ SEÇİMLERDE KULLANMAK YANLIŞTIR. BİZ KEFALETİ ONLARDAN DAHA İYİ YAPARIZ.

Ben Tekirdağ’da arsa tapulu çok yere kredi verdim. Benim vereceğim krediye banka müdürü karışamaz. Ben kepçe Ayhan’ı çok sevdim, ipoteksiz veririm. Doğru mu, değil. Yarın ödemezse başkan sorumlu olabilir. Kefaletin kuruluş amacı, zor gününde esnafına yardımcı olmaktır. Bizler geçiciyiz, esnaf kalıcıdır. Öyle el kaldırılsın demekle olmaz. Ben sandığa da razıyım, ele de razıyım.

İNSANLAR BENİ ARIYORLAR, KORKUYORLARMIŞ, GELMEYECEKLERMİŞ.KORKU İMPARATORLUĞU OLMAZ.BU KOLTUKLAR KİMSENİN BABASININ MALI DEĞİL. Ben 2002’de pazarcılar odası başkanı oldum, bir lira maaş almadım. Paraya pula da gönlüm tok. Beni tanıyanlar iyi bilir. PARAYLA PULLA BENİ KİMSE SUSTURAMAZ.BEN NEYİN NASIL KAZANILIP HARCANDIĞINI, KREDİ KEFALETİ ONLARDAN DAHA İYİ BİLİYORUM. İNSANLARI YUKARIDAN GÖRENLER, BENİM GİBİ PAZARCILAR ODASI BAŞKANLIĞI SADECE BİR YIL STAJ YAPSINLAR ONDAN SONRA KOLTUKLARDA OTURSUNLAR.

Seçildiğimde herkes ekranda her şeyi görecek.

ESNAF MÜRAACAT EDİYOR, DOSYALAR KAYBOLUYOR.400 DİYORLAR AMA TELEFON NUMARASI BIRAKIP MÜRAACAT ALMADIKLARI İNSANLAR VAR.

En büyük koltukta oturuyorum, koltuk sevdam yok. Kredi almayan kişi bana geliyor, dertleniyorum. Zamanında o kooperatifte 20 bin lira vermediği insana ben 200 bin lira verdim. Hepsi de ödedi. Benim esnafım korkar. Kredisini ödemediğinde karısını ararım. Kocan ödemiyor derim. Tekirdağ esnafımız o paraları ödememek için almazlar.

Herkes ödemek için uğraşır. “Ben bu krediyi alayım ödemeyeyim” Böyle bir Dünya yok. Kefalet kooperatifini iyi biliyorum, kefaleti iyi biliyorum.

ONLARDAN DAHA İYİ BİLİYORUM. İyi yönetim, güçlü yönetimle o kefaleti 3-5 yıl sonra en iyi noktalara getireceğim. Sizleri seviyorum, desteklerinizi bekliyorum” Dedi.

Adaylık basın kahvaltısı toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kaynak : Murat Ürtekin