info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Büyükşehir Meclisi Çerkezköy’de Toplanıyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı bugün Çerkezköy’de yapılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda yapılacak olan meclis toplantısı saat 14.00’da başlayacak.
 
KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANACAK
 
Meclis toplantısı dolayısıyla Çerkezköy’e gelecek olan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, saat 10.30’da CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda partililerle bir araya gelecek. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunacak olan Albayrak, partisinin meclis üyeleriyle birlikte grup toplantısı yapacak.
 
ATAMALAR HAKKINDA BİLGİ VERİLECEK
 
Saat 14.00’da yapılacak olan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi de açılış ve yoklama ile başlayacak. Meclis Üyelerine ‘Norm Kadrolara Göre Yapılan Atamalar’ hakkında bilgi verilmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi birimlerine ait Görev ve Çalışma Yönetmeliklerinde yapılan değişiklikleri içeren taslaklar görüşülecek. İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na ait “Gönüllü İtfaiyecilik Yönetmeliği” taslağının görüşülerek karara bağlanmasının ardından İtfaiye Dairesi Başkanlığı Afet Acil Durum Koordinasyon Merkezi’ne ait “Çalışma Usul ve Esasları Yönetmeliği” taslağı da görüşülecek.
 
PLAN DEĞİŞİKLİĞİ GÖRÜŞÜLECEK
 
Meclis toplantısı Şarköy’e bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde yer alan ve tapuda 9 ada 88 parsel olarak kayıtlı olan taşınmaz için meclise sunulan ve Şarköy Belediye Meclisi’nce kabul edilen imar planı değişikliğinin onayına ilişkin gündem maddesinin görüşülmesi ile devam edecek. “Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi yetkisi ve sorumluluk alanında bulunan varış ve kalkış yeri belediye sınırı içinde kalan Y ve D4 Yetki Belgeli araçların işlemlerinde ücret alınmasına ilişkin 2014 Yılı Ücrete Tabi İşler Tarifesinin yeniden düzenlenmesi” konusunun görüşülmesinin ardından toplantı Malkara Hacıevhat Mahallesi G17B 13B pafta, 105 ada 223 parselde kayıtlı taşınmaz ile ilgili imar plan değişikliğinin görüşülmesi ile devam edecek.
 
TAHSİS TALEBİ GÖRÜŞÜLECEK
 
“Hayrabolu Kahya Mahallesi 66 ada 3-26-27 nolu ‘Mera’ vasıflı taşınmazların, şehir mezarlığında yer kalmaması nedeniyle mezarlık alanı olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi adına geri dönüşümsüz tahsisi talebi” konulu gündem maddesinin görüşülmesinin ardından “Muratlı Kaymakamlığı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilen Kurtpınar Mahallesi 56 ada 235 nolu parseldeki 1450 metrekarelik arsanın yetersiz olması, mülkiyeti Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan hizmet binalarına bitişik 56 ada 236 nolu parseldeki otogar binası ile ara mesafesinin 1 metre olması, bu durumun güvenlik zaafiyetine neden olacağından ekli krokide 371,88 metrekarelik kısmın da Emniyet Genel Müdürlüğü’ne tahsisi” talebi görüşülecek.
 
ÖDENEKLER ARASI AKTARIM YAPILMASI GÖRÜŞÜLECEK
 
Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Ulaşım Dairesi Başkanlığı sorumluluk alanındaki Y ve D4 Yetki Belgeli araçların işlemlerinde ücret alınması için ‘2014 Yılı Ücrete Tabi İşler Yönetmeliği’nde değişikilik yapılması” konusunun görüşülmesinin ardından “İlyas küçükmidil’in özel halk otobüsünde uygulanan öğrenci abonman kart ücretlerinin yeniden belirlenmesi”; “TEDES sisteminin yap-işlet-devret modeli ile kurulması, ihale edilmesi ve işletilmesi işi için Malkara, Çerkezköy, Çorlu ve Süleymanpaşa Belediye Başkanlıklarına yetki verilmesi”, “Süleymanpaşa-Hayrabolu yolu üzeri 22. Kilometre Demirli Mahallesi yol ayrımında bulunan Katı Atık Düzenli Depolama Sahasının ve ilçe belediyeleri tarafından işletilmekte olan katı atık vahşi depolama alanlarında çöplerin serilmesi kontrollü dökümün sağlanabilmesi için katı atık sahalarının işletimi ihalesi yapılması için Mahalli İdareler Bütçe Muhasebe Yönetmeliği 36. Maddesine istinaden ödenekler arasında aktarım yapılması”, “Süleymanpaşa-Hayrabolu yolu üzerinde katı atıkların depolandığı 1. Lot alanının kapasitesinin dolmuş olması nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca gerekli izinler alınmış, 10,4 hektar alan üzerinde 2. Etap Katı Atık Düzenli Depolama Sahasının İnşaatı yapım işinin ivedilikle yapılabilmesi için 2014 Bütçe Programına alınması ve Mahalli İdareler Bütçe Muhasebe Yönetmeliği 36. Maddesine istinaden ödenekler arasında aktarım yapılması” konulu gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam edecek.
 
KAPAKLI’NIN TALEBİ DE GÖRÜŞÜLECEK
 
Toplantıda Kapaklı Belediyesi’nin 2014 Mali Yılı Bütçesine yeni ödenek tertibi açılması ve aktarımı talebi de görüşülecek. Ergene Belediyesi’nin 2014 Mali Yılı Bütçesine yeni ödenek tertibi açılması ve aktarımı talebinin görüşülmesinin ardından “Süleymanpaşa’ya bağlı Ortacami Mahallesi Yunusbey Caddesi’ndeki 32 pafta 95 ada ve 79 parseldeki taşınmazın imar hattının öne alınarak binayı korumak amacıyla Tekirdağ Valiliği’nce hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Plan Değişikliğinin onaylanması”, “Çorlu Hıdırağa Mahallesi Çorlu Kalesi çevresindeki Arkeolojik sit alanları için hazırlanan 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ile ilgili askı süresince oluşan itirazların görüşülmesi”, “Tarım sektöründe yasalarla verilen görev ve yetkilerin kullanımında yararlı olacak bitkisel ve hayvansal üretim kollarına girdi temininde ürün işletme, depolama ve pazarlama fonksiyonlarının tümünde faaliyet gösterecek ortaklıklar tesis edecek bir şirket kurulması talebi”; “Ulaşım Dairesi Başkanlığı hizmetlerinin hızlı ve sorunsuz işlemesi için Tekirdağ Ulaşım A.Ş. ve Tekirdağ Park A.Ş. şirketlerinin kurulması talebi”; “Büyükşehir bünyesindeki görev hizmet ve yetki alanlarındaki imar ve mekansal planlama işlerinin yapılması amacıyla ‘şirket kurulması kararı’”, “Barbaros Limanlarına yanaşan feribotlardan sefer başı 170 TL alınması” konuları da görüşülecek.
 
29 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLECEK
 
Eylül ayı toplantısında Süleymanpaşa’ya bağlı Gündoğdu Mahallesi 2769 ada 1 parselde kayıtlı taşınmaza Büyükşehir Belediyesi binası inşaası için 2768 ada 1 parsel, 2769 ada 1 parsel ve 2838 ada 1 parselde kayıtlı taşınmazlar ile bu taşınmazlar arasında yer alan tapudaki tescilsiz alan ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin onaylanmasına ilişkin gündem maddesinin görüşülmesinin ardından “Maliye Bakanlığı’nın 45 nolu tebliğine konu Bazı Vergi ve Harçlara İlişkin Tarifelerin görüşülmesi”, “Büyükşehir sınırları içinde altyapı hizmetlerinin yürütülmesi, köy ve şehir içi yolların yapılması amacıyla Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren mıcır ocağı, asfalt plenti tesislerinin daha verimli çalışabilmesi amacıyla bir şirket kurulması talebi” görüşülecek. 29 gündem maddesinin görüşüleceği toplantıda son olarak, bir önceki toplantıda ihtisas komisyonlarına havale edilen gündem maddeleri görüşülecek.