info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Cahit Çelebi ve Engin Özcan Son Yolculuğuna Uğurlandı

Cahit Çelebi Eski Mezarlıkta, Engin Özcan Yeni Mezarlıkta Toprağa Verildi

Cahit Çelebi ve Engin Özcan Son Yolculuğuna Uğurlandı

Vefat eden Tekirdağ’ın tanınmış simalarından Yeni İnan Gazetesi Sahibi Cahit Çelebi ile Meşhur Köfteci Özcanlar'ın ortaklarından Engin Özcan son yolculuğuna uğurlandı. Ortacamide ikindi namazında gerçekleştirilen cenaze törenine Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek’in yanısıra Tekirdağ Belediye Başkanı Op.Dr. Adem Dalgıç, Eski Tekirdağ Valilerinden Şenol Engin, Belediye Başkan Yardımcıları  Eyüp Yiğiter, Mehmet Özen, Haldun Güler, Doç.Dr. Rüya Yılmaz, Sinan Çetiz ile çok sayıda seveni ve yakınları katıldı. Belediye Başkanı Adem Dalgıç Çelebi ile Özcan’ın ailesine başsağlığı dileklerini iletti ve vefatlardan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Cahit Çelebi eski mezarlıkta , Engin Özcan da yeni mezarlıkta defnedildi.



Cahit Çelebi Kimdir ;

Bitlis eşrafından olan Tekirdağ’ın en köklü gazetelerinden Yeni İnan gazetesinin sahibi, Cahit Çelebi yakalandığı amansız hastalığı sebebiyle tedavi görüyordu.

Tedavisi devam eden Çelebi bu gün aniden rahatsızlandı. Rahatsızlanan Çelebi, Tekirdağ’da Özel bir Hastanenin yoğun bakım servisine yatırıldı. Burada yapılan bütün müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

 

Engin Özcan Kimdir;

İsmail Özcanın oğlu, Arif, Abdi, Rahmi ve Merhum Şükrü Özcan’ın yeğeni, Metin, Erkan ve Mestan Özcan'ın kardeşleri.

    Tekirdağ’ın adının köfteyle anılmaya başlaması ilk olarak 1950’li yıllara dayanır. Tekirdağ’ın küçük lokantalarında yöreye has teknikle hazırlanıp sunulan bir yemek çeşidiydi Tekirdağ Köftesi…
    Zaman içinde beğenenleri arttı, tutkunları oluştu ve meşhur oldu. Hızla gelen bu şöhret Tekirdağ’ı kısa zamanda köfte lokantaları ile donattı.
    1953; İsmail Özcan’ın da mesleğe ilk adımını atışı, Şükrü Özcan tarafından Peştemalcı Caddesi’nde açılan Öncü Köfteci Lokantası ile oldu.
    1960; Özcanlar markasının ilk temelleri atıldı. Mesleği öğrenip yeterli tecrübeyi kazanan İsmail, kardeşi Arif başta olmak üzere diğer kardeşleri ile beraber bugünkü Cumhuriyet Meydanı’nda kendi dükkanlarını kurdu.
    1982; “Meşhur Köfteci Özcanlar” markası doğdu. Müessese halen kullanmakta olduğu binasına taşındı.
    1994; Eski Cami geçidinde ilk şube açıldı. Özcanlar bu tarihten itibaren köftenin hammaddesi olan ete yatırım yaptı. 350 baş kapasiteli sığır yetiştirme çiftliğini inşa edip kendi adına özel besicilik kriterleri geliştirerek hayvan yetiştirmeye, kesim ve sonrasındaki süreci titizlikle kontrol ettiği, özelliğini koruyan etler üretmeye başladı.
    2004; Satın alınan yeni tesis binası, haziran ayında ilk üretim yapılacak şekilde tasarlandı ve hijyen-sanitasyon kurallarına uyularak, gıda mühendisleri kontrolünde Türk Gıda Kodeksi’ne uygun üretime başlandı.
    2005; Et işleme kapasitesinin artışı ile birlikte, servise sunulan hazır Özcanlar Köfte’mizin yanında perakende ve toptan et satışı fikri de doğdu. Böylelikle yeni markamız “BAJDAR Güvenilir Et Pazarı” kaliteli ve güvenli, her türlü ihtiyacı karşılamak üzere faaliyetlerine başlamış oldu.
    2007; Özcanlar altyapısı ile ilgili gelişimini bu yıl içerisinde üretim tesislerine yaptığı yatırımlar ile sürdürdü.Kapasite %100 arttırıldı. Tesislerin kapalı alanları iki katına çıkartıldı. Yeni ve modern makine yatırımları ile farklı mamüller de üretim sürecine dahil edildi.
    2008; Alt yapıdaki gelişmeler, beraberinde özgüveni de getirdi ve Meşhur Köfteci Özcanlar, İstanbul Mecidiyeköy Astoria Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde Türkiye ve dünyanın seçkin markaları ile birlikte yerini aldı.
    2009; Tekirdağ Limanı karşısında 1.044m² hizmet alanıyla, “Özcanlar Sahil” adıyla Tekirdağ’ın en büyük restaurantı köfte ve et çeşitleri sunarak açıldı.
    2009; Güveninizin eseri olan Meşhur Köfteci Özcanlar, kendi markası ile franchise vermek için tüm alt yapısını gözden geçirdi ve hazır hale getirdi.
    2010; Özcanlar Beyazköy şubesi Tekirdağ – İstanbul yolu 9.km’de 500 kişilik açık ve kapalı alan kapasitesi ile siz Özcanlar Köfte Severlerin hizmetine sunulmuştur.
    2011; Yeni şubelerin açılması için alt yapıya önem verildi ve saatte 4 ton kapasiteye sahip üretim alt yapısı oluşturularak, tüm üretim süreçleri revize edildi, frinchising ve pazarlama departmanı oluşturuldu.Aileye katılan profesyonellerle gücümüze güç katmış olduk.
    2011; Tekirdağ yöresi üzümleri kullanılarak elde edilen %100 doğal, şeker ve kimyasal katkı ilavesi olmadan üretilen ÖZCANLAR ÜZÜM suyumuzu lezzet müdavimlerimizin beğenisine sunduk. Yoğurt ve üzüm gibi katma değeri yüksek ürünlerin Özcanlar kültürüne uygun üretilebilmesi için üretim tesisleri satın alındı ve yakın zamanda sektörümüzle iniltili yeni yatırımlarla büyümeye devam edeceğiz.
2012; Perakende ve toptan et satışını gerçekleştirdiğimiz yeni et marketimizi BAJDAR 2 Güvenilir Et Pazarı adı ile Köprübaşı Tekirdağ adresinde hizmete sunuldu