info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çalınan Yarım Asırlık Klarneti Bulununca Çocuklar Gibi Sevindi

Tekirdağ da oturan 50 yıllık klarnet ustası(63) yaşındaki Vasıf Giley in iki gün önce Aydoğdu Mahallesi ndeki evine gece pencereden giren hırsız yarım asırlık klarnetini ve dört adet halısını çaldı.

Olayın ardından Vasıf Giley Tekirdağ Çarşı Karakolu'na gidip soyulduğu söyleyerek şikayetçi oldu ve karakolda çalınan yarım asırlık klarnetinin de çalındığını söyleyerek ağladı. Tekirdağ polisi yaptığı titiz çalışmalar sonucunda B.T i ikamet ettiği evinde çaldığı halılar ve klarnet ile birlikte yakaladı Karakol Amiri Derhal Vasıf Giley'i arayarak klarnetinin bulunduğunu haber verdi. Vasıf Giley'in yaşadığı sevinç görülmeye değerdi.

50 YILLIK MÜZİSYEN ÜNLÜLERE DE KLARNET ÇALMIŞ

Karakol amirinden klarnetini teslim alan Vasıf Giley neredeyse tarihi eser olan klarnetini anlatırken, oldukça duygulandı. Giley, "Bu klarnet ile çocuklarıma baktım. Büyüttüm. Evlendirdim. Ev bark sahibi yaptım." dedi. Yıllarca ekmek yediği enstrümanı ile Zeki Müren, Müzeyyen Senar ve daha nice ünlülere eşlik ettiğini belirten Vasıf Giley, "Enstrümanıma kavuşmak çok güzel bana bu mutluluğu yaşatan emniyet güçlerine tek tek teşekkür ediyorum.Onlar başımızın tacıdır." dedi ve klarneti ilekısa bir müzik ziyafeti sundu.

Kaynak : Beyaz Gazete