info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Caminden Ayakkabı Çalan Hırsız Kameraya Yakalandı

Tekirdağ Merkez Çiftlikönü Camii nde yatsı namazında ayakkabı çalan acemi hırsız güvenlik kameralarına yakalandı.

Tekirdağ Merkez Çiftlikönü Camii'nde yatsı namazında ayakkabı çalan acemi hırsız güvenlik kameralarına yakalandı. Polis, üç adet ayakkabı çalarak kayıplara karışan hırsızın görüntülerden eşgalini çıkardı ve aramaya başladı.

Ezan okunurken cami avlusuna giren ve yaklaşık 10 dakika şadırvanda oyalanan hırsız, cemaat farz namaza durunca ayakkabılıkların yanına gelerek namaz kılma taklidi yaptı. Cemaate uymayan hırsız, etrafı iyece kolaçan ettikten sonra iki ayakkabıyı belindeki torbasına yerleşti. Daha sonra etrafı tekrar gözden geçirmek için dua yapıyormuş gibi davranan hırsız, gömleğinin altına sakladığı torbaya seçtiği üç ayakkabıyı koyup kendi ayakkabılarını giyerek camiden uzaklaştı.

Cami imamı Veli Uslu, Tekirdağ'da ilk kamera sitemini kendilerinin kurduklarını, bugüne kadar hiçbir hırsızlık vakası yaşamadıklarını, bu olayın ilk olduğunu belirtip, "Kamera kurmamızın faydasını gördük. " dedi.

Ayakkabısı çalınan cami cemaati Aziz Türkavcı ise hırsızın favori numarasının 42 olduğunu belirtip, "Hırsızdan şikayetçi oldum. Markalı ayakkabımı çaldı. Ayakkabım güzeldi. Ama şikayetçi olmamın asıl sebebi ayakkabımın değeri değil, hırsızlığın camide yapılmış olması. " dedi.

Polis ekipleri hırsızı yakalamak için görüntüleri alıp çalışma başlattı.