info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çanakkale Savaş Malzemeleri Özel Müzesi Hayrabolu da Sergilenmeye Başladı

Çanakkale Savaşı nı anlatan ve savaşan askerlere ait eşyaların cephe önü ve gerisi savaş malzemelerinin sergilendiği, "Çanakkale savaş malzemeleri özel müzesi" Hayrabolu da sergilenmeye başladı.

Çanakkale Savaşı'nı anlatan ve savaşan askerlere ait eşyaların cephe önü ve gerisi savaş malzemelerinin sergilendiği, "Çanakkale savaş malzemeleri özel müzesi" Hayrabolu'da sergilenmeye başladı.

Hayrabolu Belediye başkanı Hasan İrtem, serginin Hayrabolu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü nedeniyle düzenledikleri kültürel etkinlik çerçevesinde üç gün süreyle belediye kültür merkezinde açık olacağını belirterek, şu bilgileri aktardı:

"İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 89'uncu yıldönümü nedeniyle Çanakkale savaş malzemeleri özel müzesi üç gün süreyle ilçemizde sergilenecek. Bu süre içerisinde okullarımız, öğrenciler ve vatandaşlar kahramanlık destanlarının yaşandığı kahraman askerlerimizin, anzakların kullanıkları birçok özel ve askeri malzemelerde oluşan sergiyi gezerek görebilecekler."

Çanakkale Savaş Malzemeleri Özel Müzesi Genel Koordinatörü Cengiz Yürükaslan da, 2004 yılında kurulan müzede Çanakkale savaşları sırasında kullanılmış 4 bin parçanın bulunduğunu belirterek müzenin dünyanın ve Türkiye'nin gezici tek müzesi olduğunu kaydetti.

Müze'nin şu ana kadar ülkede 10 milyon insanın ayağına kadar gittiğini ve 111 belediye başkanlığının kültürel çalışmalarına katıldıklarını anlatan Yürükaslan, "Gezici sergimizi sürekli geliştirerek insanlarımızla buluşturuyoruz. Çok kısa bir süre içerisinde 2 adet canlandırmalı sıhhiye çadırı projemizi de sergimize ekleyeceğiz" şeklinde konuştu.