info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çaresizlik İçinde Yaşam Mücadelesi Veriyor

Tekirdağ ın Marmaracık Beldesinde yıkık dökük tek katlı harabe evde yaşam mücadelesi veren Hasan Dursun, "Benim bu hale düşmemin sebebi ağabeyimin beni evden kovmasıdır" dedi.

İlk başlarda abisinin yanına sığınan Hasan Dursun evli olan abisinin eşiyle anlaşamadığı için abisi tarafından evden kovulduğunu sonrasında sokaklarda kaldığını özel bir şirketin kendisine sahiplenerek bu evde kalmalarına izin verdiğini, tuz deposuna sahip çıktığını aynı zamanda hurda toplayarak para kazandığını belirtti.

Beni Evden Kovdular
Çorlu'nun soğuk kış aylarında tek başına kulübede yaşadığını vurgulayan Hasan Dursun, "Benim bu hale düşmemde en büyük sorumlu ağabeyim Naci Dursun dur" dedi. Yengesiyle anlaşamadığını için ağabeyi tarafından evden kovulan Hasan Dursun, daha önce hamallık yaptığını vurguladı. Hasan Dursun, "İşten çıkartıldıktan sonra hurdacılık yaptım. Ekmek paramı böyle çıkartıyorum. Benim de hayatla yaşam mücadelem böyle" dedi.

Hasan Dursun abisinin sağlık mahallesinde deri sanayide fabrikada çalıştığını kendisini yaklaşık 3 aydan beri arayıp sormadığını söyledi. Harabe bir evde soğuk kış aylarında kulübenin içinde ateş yakarak ısındığını belirten Dursun, "Yemeğimi de sıcak ateşin üstünde pişiriyorum. Burada yerde dışarıdan bulduğum battaniye ve kartonların üstünde yatarak uyuyorum" dedi.

Bir Ağabey Bir Kardeşe Bunu Nasıl Yapar?
Dursun, "Küçük tekerlikli arabamla dışarı çıkıp sokakta, caddelerde, mahalle aralarında topladığım hurdaları satarak para kazanıyorum. Bu yaptıklarımın dışında bana en ağır gelen ağabeyimin beni evden kovup sahip çıkmaması. Bir ağabey kardeşini böyle çaresiz dışarı koyar mı en çok üzüldüğüm konu bu" dedi. Sinop doğumlu olduğunu belirten Dursun, "Kapısı penceresi olmayan kulübede yaşamanın çok zor olduğunu, çaresizlik sonucu buralara düştüğünü, güzel bir iş güzel bir kalacak yer olması halinde hayatında yeni bir başlangıç yeni bir sayfa açacağım" dedi.