info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çarşı Cami Esnafı Yetkililere Sesleniyor; Toz Toprak İçinde İbadet Ediyoruz.

Muratlı’nın iş adamlarından devlet memurlarına kadar, tüm ileri gelenlerinin ibadet için gittiği Muratlı çarşı cami eşrafı şu sıralar büyük tepki içinde.

 

Aylardır caminin yanındaki binaların yıkımıyla oluşan moloz ve pisliklerin, belediye tarafından kaldırılmaması, büyük rahatsızlık yaratmaktadır. 
 
Cami eşrafından Remzi Çelebi, “Bu rezaletin önlenmesi ve bu pisliklerin bir an önce buradan kaldırılması gerekmektedir. Şehrin bu pisliğe tahammül edemeyeceği artık meydana çıkmıştır. Ben atalarımdan öyle gördüm, öyle de olmasını istiyorum. Toz, toprak, pislik, caminin içine kadar giriyor. Ama bazıları buna duyarsız kalıyorlar. Çünkü bunun değerini bilmekte zorlanıyorlar. Sebebini de bilemiyorum. İlçenin göbeğinde, pislik içinde ibadet etmeyi hak etmiyoruz. İbadetimizi temiz bir şekilde huzur içinde yapmak istiyoruz. Kimse bu konuda bir şey yapmıyor. Bu da beni rahatsız ediyor. Fakat bu konuda duyarsız kalmamız mümkün değil. Birileri bu durumu görmelidir. Ama mal sahibi ama yerel yönetimler tarafından buranın ıslah edilmesi, müdahale edilmesi gerekiyor.            
 
Unutulmamalıdır ki, bir gün herkes bu musalla taşından geçmek zorundadır. Burası son duraktır ve gereken hassasiyet gösterilmelidir.” Dedi. Herkesin bu konudan rahatsız olmakla birlikte, çekimser kaldığını, sorunu çözmek için cami eşrafının da herhangi bir girişimde bulunmadığını ifade eden Remzi Çelebi, birilerinin sıkıntıları dile getirmekten korkmamasını, sorunlar karşısında ellerini taşın altına koyması gerektiğini ifade etti.
Kaynak : Murat Ürtekin