info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Cebinize Gelen Hediye Kazandınız Mesajı İle Dolandırılmayın

Polisin, cep telefonlarına gelen hediye kazandınız şeklindeki bilgi mesajlarına itibar edilmemesi yönündeki uyarılarına rağmen vatandaşlar, tanımadıkları kişilere kredi kartı bilgilerini verebiliyor

 

Polisin, cep telefonlarına gelen 'hediye kazandınız' şeklindeki bilgi mesajlarına itibar edilmemesi yönündeki uyarılarına rağmen vatandaşlar, tanımadıkları kişilere kredi kartı bilgilerini verebiliyor. 
 
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bir kişi, 'Tebrikler değerli müşterimiz, dijital fotoğraf makinesi kazandınız, hemen 0212 ...... nolu telefonu arayın ve .... cihazını almayı unutmayın' şeklinde mesaj geldiğini söyledi. Murat Akın isimli vatandaş telefonda kendisinden kredi kartı bilgilerinin istendiğini iddia etti.
 
Akın, telefon görüşmesini şöyle anlattı: ''Cep telefonuma gelen mesaj üzerine verilen telefon numarasını normal sabit telefondan aradım. Mesajın hangi telefona geldiğini sordular; isim, soy isim ve açık adresimi istediler, ben de verdim. Hangi bankanın kredi kartlarını yoğunlukla kullandığımı sordular. Ben de söyledim. Kartımın sağ alt köşesinde visa veya master yazdığını, benim kartımın hangisi olduğunu sordu, visa deyince de bana kartımın ilk 8 numarasını söyleyip, kartım yanımda ise geriye kalan numaraları söylememi istedi. Yanımda değil deyince de hemen ulaşabileceğim bir yerde ise telefonda bekleyebileceğini söyledi. Ben de evde deyince, sonra ararsanız işlem yaparız dedi. Ben de bu tür mesajların çok geldiğini, hangi firma olduklarını sordum. Bir teknoloji merkezi olduklarını ve çok güvenilir bir firma olduklarını söyledi.''
 
Daha sonra internetten firma ile ilgili araştırma yaptığını belirten Akın, 'firmanın şikayet sitelerine yansıyan yüzlerce şikayeti olduğunu gördüğünü ifade etti.