info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Cemile Yeşil Anadolu Lisesi Milli Eğitim Bakanı Tarafından Açıldı.

Bakan Çubukçu, Ülkemizde hala bir çok kız çocuğu okula gönderilmiyor

Çorlu da hayırsever Mahmut Yeşil tarafından annesi adına yaptırdığı Cemile Yeşil Anadolu Lisesi Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu tarafından açıldı. Duygulu anların yaşandığı törende Bakan Çubukçu, "Ülkemizde hala birçok kız çocuğu okula gönderilmiyor" dedi.

Çorlu Deri Organize Sanayi Bölgesi nin Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi olan işadamı Mahmut Yeşil, hayır işi para işi değil, gönül işidir diyerek 1 yıl gibi kısa bir sürede 3.5 milyon TL harcayarak okulun eğitim ve öğretime kazandırdı.

Karayolu ile Çorlu ya gelen Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu yu Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, hayırsever Mahmut Yeşil, İl Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Emniyet Müdürü Ayhan Taş, Çorlu Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kudret Sarıtaş ve öğrenciler karşıladı.

Okul bahçesinde yapılması planlanan açılış töreni şiddetli yağan yağmur nedeniyle okul içinde gerçekleştirildi. Öğrencilerin alkışları ile okula giren Çubukçu yine öğrencilerin tezahüratları ile yerine oturdu.

Hayırsever iş adamı Mahmut Yeşil in babası Hacı Ahmet Yeşil in yanına oturan Çubukçu ya, Hacı Ahmet Yeşil tarafından kendisine kitap hediye edildi. Hacı Ahmet Yeşil in yazdığı işte benim hayatım isimli kitabı Bakan Çubuk çu bir süre okuduktan sonra korumalarına verdi.

Saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesiyle başlayan törende ilk olarak hayırsever iş adamı Mahmut Yeşil konuştu. Yeşil, "Gerçekten bugün bizim için özel bir gün, çok farklı bir onur.

Çok genç yaşta okuma yazma öğrenemeden hayata veda eden anneciğimi kaybettiğimde; "Allah bana güç verirse annem adına bir okul yaptıracağım diyerek kendime söz vermiştim. Daha sonra zamanın Tekirdağ Valisi Şenol Engin in yerel bir kanaldaki canlı yayınına Çorlu Deri Sanayicileri Derneği başkanı olarak bağlanmış ve "Allah bana imkân verirse bir tane doğduğum yere, bir tanede doyduğum yere okul yaptırmayı çok istiyorum" demiştim.

Zaman geçti belli bir birikimimiz oldu, ama bu sözüm hiç aklımdan çıkmadı, içimdeki ses haydi artık zamanı geldi diyordu. Benim babam çok hayırsever bir insandır, cami, çeşme, yol, köprü, kuran kursu gibi pek çok hayırları vardır. Bir gün; babacığım bunların hepsi çok güzel Allah kabul etsin ama bu ülkenin başına gelen pek çok felaketin altında cehalet var, büyük Atatürk ün dediği gibi muasır medeniyet seviyesine erişmemiz için iyi eğitim görmüş gençlere çok büyük ihtiyaç var, bir tanede okul yaptıralım dedim. Sağ olsun beni kırmadı, çünkü o, zamanında bana ceketimi satar yine seni sonuna kadar okuturum diyebilen bir babaydı. O nedenle bu eserin meydana gelmesinde en büyük pay babama aittir, kendisine huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Doyduğum Çorlu nun okul ihtiyacı, doğduğum yer olan Çankırı-Ilgaz dan çok daha fazlaydı, bu nedenle öncelik Çorlu nun okul yapımı için o zamanki Tekirdağ Valimiz Aydın Nezih Doğan beyin huzurunda imzaları atarken babam bir tanede ben isterim demişti. Şimdi ben diyorum ki Allah bana güç verirse bir okulda babamın adına doğduğum topraklarda yaptıracağım.

Bu ülkeye gönül vermez, bu ülkenin insanlarını sevmezseniz, trilyonlarınızda olsa hayır yapmak, arkada bir eser bırakmak nasip olmaz. Yeşil, bundan sonra bize verilebilecek en güzel hediye bu okulun eğitim kalitesinin sürekli artması, üniversite girişteki başarı oranının yükselmesidir.

Ben, genç, dinamik, çalışkan eğitim kadromuza güveniyorum ve ilk yıl olmasına rağmen göstermiş oldukları başarı nedeniyle kendilerini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

Unutmayalım ki Türk insanı, Türk öğrencisi olarak önümüzde daha gidecek çok çetin ve uzun bir yol var" dedi.

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, "Tekirdağ nüfusu giderek artan ve gelişen bir ildir. Şuan da 770 bin nüfusa sahip ilimizde öğrenci mevcudu da her sene giderek artmakta. Bu öğretim yılı içinde 5065 öğretmenle 270 okulda 137 bin 750 öğrenciye hizmet vermekteyiz.

Her gün artarak derslik ihtiyacımızı karşılamaya çalışıyoruz. Son 7 yıl içinde 1600 derslik yeniden kazandırılmış bunlardan 600 kadarı hayırseverlerimizin katkısı ile olmuştur" dedi.

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu tarafından hayırsever Mahmut Yeşil ve babası hacı Ahmet Yeşil e Tekirdağ da eğitime yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür plaketi verdi.

Törende konuşan Bakan Çubukçu, "Hayırseverlerimizin yaptırdığı ama her yönüyle standartları çok yüksek bu okulda açılış yapmaktan memnuniyet duyarak en içten dileklerimle selamlıyorum" dedi.

Bu okulun, Çorlu ya ve ülkemize hayırlı olmasını dileyen Bakan Çubukçu, "Bir anne olarak ta özellikle yetişmiş bir evladın böyle bir hayrı annesi adına yapmış olmasını çok gurur verici olarak buluyorum. "Okuma yazma bilmeden vefat etti" dedi ve bu beni çok etkiledi. Ülkemizde hala birçok kız çocuğu okula gönderilmiyor. O annelerin yetiştirdiği evlatlar onları adına okul yaptırıyor. Türkiye çok güzel bir yere gidiyor. Daha da ilerleyeceğiz inşallah. Ben Milli Eğitim Bakanı olarak hayırsever Yeşil ailesine minnettarlığımı ifade ediyorum. Okulun hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve Hayırsever İşadamı Mahmut Yeşil ile beraberindekiler kurdeleyi keserek okulun açılışını gerçekleştirdi.

Açılışın ardından bakan Çubukçu beraberindekilerle birlikte okulu gezdi.

Daha sonra Bakan Çubukçu, Tekirdağ da ki incelemelerini tamamlamak üzere Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek ile Çorlu dan ayrıldı.