info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

ÇEMYO İnşaatı Yükseliyor

Veliköy Belediyesi tarafından Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’na tahsis edilen 211 ada üzerine yapılacak olan Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Derslik Binası’nın inşaatı hızla yükselirken, ihaleyi 5 milyon 140 bin bedel ile alan Şentürk İnşaat çalışmalarını hızlı bir tempoda sürdürüyor.

Veliköy Belediyesi tarafından arsası tahsis edilen ve ihalesi yapılan Namık Kemal Üniversitesi  Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Derslik Binası’nın temel kısmında çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu ve zemin katın demirinin bağlandığını ve betonunun atılacağını belirten Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, hedeflerinin 2014-2015 Akademik Yılı öncesinde binayı tamamlayarak, Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü’ne teslim etmek olduğunu kaydetti.
 
BİNANIN İÇERİSİNDE NELER VAR?
 
“Toplam inşaat alanı 7 bin metrekare olacak olan Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Derslik Binası’nın içerisinde 18 sınıf, 2 laboratuar, 20 ofis, 1 kantin, 1 150 kişilik çok amaçlı salon, 1 adet 450 kişilik konferans salonu, tuvaletler vs. yer alacak” diyen Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “Zemin, bodrum artı 3 kat olarak yapılacak olan Derslik Binası 12 ay içerisinde tamamlanarak, teslim edilecek. Binanın tamamlanıp, teslim edilmesinin ardından Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Veliköy’e taşınacak” dedi.
 
BAŞKAN SEFERBER OLDU
 
Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu'nun 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda Veliköy'de eğitime başlaması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Başkan Belindir, "Bunun için Belediyemize ait sağda, solda bulunan gayri menkulleri satacağız ve Yüksek Okul Binamızı yapacağız" dedi.
 
GELECEK YILA YETİŞECEK Mİ?
 
"Bölgemize üniversite gelmesi kalkınma açısından çok önemli" diyen Belediye Başkanı Belindir, Belediye Sarayı'nı üniversitenin idari bina olarak kullanacağını ve kendilerinin Belediye olarak içerisinde derslikler ve laboratuarların bulunduğu bir binayı yaparak Rektörlüğe temsil edeceklerini belirterek, dersliklerin bulunacağı binanın önümüzdeki yılın Eylül ayına yetişmesi durumunda Çerkezköy Meslek yüksek Okulu'nun yeni eğitim ve öğretim yılında beldelerinde eğitim ve öğretime devam edeceğini söyledi.
 
TEŞEKKÜR ETTİ
 
Veliköy'e üniversitenin gelmesi için başta Tekirdağ AKP Milletvekilleri T. Ziyaeddin Akbulut ve Özlem Yemişçi'nin büyük gayret ve çaba gösterdiğini belirten Başkan Belindir, "Sağolsun Çerkezköy Belediye Başkanımız Ali Ertem, Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’e, Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu eski Müdürü Prof. Dr. Ziya Özek bu konuda bize destek verdiler, görüşmeleri birlikte yaptık. Burada emeği geçen herkese Veliköy halkı adına teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum" dedi.
 
Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’nun Veliköy’e taşınması ile birlikte beldenin sosyo ekonomik anlamda çağ atlayacağını ve her alanda gelişeceğini ifade eden Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Veliköy’ün önümüzdeki dönem iki adet Organize Sanayi Bölgesi ve Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu ile bölgenin parlayan yıldızı olacağını sözlerine ekledi.
 
ALAN ÇOK BÜYÜK
 
Namık Kemal Üniversitesi’ne Veliköy Belediyesi olarak kampus için 100 dönümün üzerinde bir alan tahsis ettiklerini de ifade eden Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “İleride buraya fakülte, yurtlar vs. de yapılabilir. Geleceği düşünerek büyük bir alan ayırdık. İnşallah gelecekte Veliköy bir sanayi ve üniversite alanı olarak anılacak” diye sözlerini tamamladı.