info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çerkezköy Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri Sona Erdi

Tekirdağ ın ilçesi Çerkezköy de 19. su düzenlenen yağlı güreş müsabakalarında Şaban Yılmaz, başpehlivan oldu.

 

Güreş karşılaşmaları, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okunarak başlarken, etkinliğe Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Millitvekili Emre Köprülü, İlçe Emniyet Müdürü  Kadir Yırtar ve Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin efsane ismi Ahmet Taşçı da katıldı.

Bin kadar seyircinin izlediği müsabakalara 250 güreşçi katıldı. Çekişmeli karşılaşmaların yaşandığı güreşlerde rakibi Gökhan Ekici’yi tuşla mağlup eden Şaban Yılmaz, başpehlivan oldu.

Güreş ağası yine İşlek

Bu yıl 19.’su gerçekleştirilen Çerkezköy Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin ağalığını yine Mesut İşlek, elde etti. Etkinliği 19. Yılında da ağalığı kaptırmayan aynı zamanda organizasyonun sponsoru da olan İşlek, 59 bin lira bedelle yeniden Çerkezköy Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin ağası oldu.

Güreşçiler ödüllerini Belelideye Başkanı Ali Ertem ve Mesut İşlek tarafından alırken, İşlek ödül törenin ardından yaptığı açıklamada Çerkezköy Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri’ni hayırlısıyla bitirdiklerini belirtirken, seneye düzenleyecekleri organizasyona herkesi davet etti.

Konuklara ikram

Bu arada müsabakalar boyunca davetlilere ve izleyenlere çeşitli ikramlarda bulunuldu. Hava sıcaklığının bir hayli yüksek olması sebebiyle seyircilere başta su olmak üzere, etli ekmek, ayran, pilav ve meyve ikram edildi.

Sonuçlar
Güreşlerde ilk sırayı alan isimler ise şöyle:

Minik 1
Samet Kuş

Minik 2 
Hayrullah Kemal Tekmen

Teşvik 1
Okan Şahin

Teşvik 2
Onur Arı

Tozkoparan
Fethi Gültiken

Ayak
Tuncer Tacer

Deste Küçük
Nedim Anıl Gider

Deste Büyük
Enes Yanık

Küçük Orta Küçük
Davut Demir

Küçük Orta Büyük
Gürsel Kaya

Büyük Orta
Mustafa Yenisancak

Başaltı
Mesut Özgül

Başpehlivan
Şaban Yılmaz