info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çerkezköy de Atık Varil Paniği

TEKİRDAĞ ın Çerkezköy İlçesi nde arazide kimyasal atık dolu çok sayıda varil gömülüğü ihbarı ile harekete geçen Tekirdağ İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri kazı çalışması başlattı.

TEKİRDAĞ ın Çerkezköy İlçesi nde arazide kimyasal atık dolu çok sayıda varil gömülüğü ihbarı ile harekete geçen Tekirdağ İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri kazı çalışması başlattı. 2 farklı çukur açan kazı ekibi herhangi bir varile rastlayamadı.

Karaağaç Beldesi nde Belediye Başkanlığı na ait 400 metrekarelik araziye kimyasal atık dolu variller gömüldüğü iddia edildi. İddialar, Tekirdağ Valiliği nin internet sitesinde e-mail adreslerine birer gün arayla yapılan iki ihbar ile ortaya çıktı. Adı açıklanmayan ihbarcının gönderdiği e-mail de çok sayıda kimyasal atık dolu varilin Karaağaç Beldesi nde Organize Sanayi Bölgesi yanında boş araziye gömülü olduğu öne sürüldü. İki farklı adresten gelen ihbarlar üzerine Tekirdağ İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Çerkezköy Savcılığı nın izni ile arazide kazı çalışması başlattı. Jandarma ve kimyasal atık taşıma araçlarının hazır bekletildiği ve alanda iki farklı çukur 5 metre derinlikte açılarak iş makinaları ile varil arandı. Karağaç Belediyesi ne ait olduğu belirtilen ve boş olan arazide akşam saatlerine kadar süren çalışmalarda herhangi bir varile rastlanmadı. Savcılık talimatı ile ilk günün kazı çalışmalarına yarına kadar ara verildi. Kazı çalışmalarının öğle saatlerinde başladığını belirten Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, gelen ihbarlar üzerine aramanın başlatıldığını ifade ederek şöyle konuştu: İhbar üzerine kazı çalışması başladı. Jandarma kontrolünde kazı çalışmaları devam ediyor. Şuana kadar ekiplerimiz bir bulguya rastlamadı. Çevre ve Orman İl Müdürü Mehmet Ceylan kazı çalışmalarının başında bulunuyor. Eğer bir buluntu olursa kamuoyunu bu konuda bilgilendireceğiz. Ancak şuanda çalışmalar devam ediyor.