info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çerkezköy e Özel Sağlık Meslek Lisesi Açılıyor

Tekirdağ ın Çerkezköy İlçesi nde özel bir eğitim kurumu tarafından Sağlık Meslek Lisesi kuruluyor.

Gazi Osman Paşa Mahallesi Atatürk Caddesi Numara 113'de bulunan 5 katlı bir binada açılacak Sağlık Meslek Lisesi'nin müdürlüğüne ise Çerkezköy'ün yakından tanıdığı eğitimci Oktay Becerik getirildi. Müdür Becerik, henüz tadilat aşamasında olan okul binası önünde yeni açılacak lise ile ilgili bilgiler verdi.
 
Çerkezköy Özel Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin 2013-2014 Eğitim ve Öğretim Sezonu'nda ders başı yapacağını belirten Müdür Oktay Becerik, henüz yasal işlemlerin tamamlanmaması nedeniyle resmi kayıtlara başlamadıklarını kaydetti. Bir hafta içerisinde ön kayıtlara başlayacaklarını dile getiren Oktay Becerik, "Önümüzdeki hafta kayıt almaya başlayacağız. En azından ön kayıt yaparız"diye konuştu. 
Yeni açılacak sağlık meslek lisesinin 300 öğrenci kapasiteli olacağını belirten Müdür Becerik, "Okulumuz 300 öğrenci kapasiteli ve 14 derslik olacak. 5 katlı bir binada eğitim vereceğiz. Bu yıl iki bölüm bulunacak. Bunlar hemşirelik ve ATT (Acil Tıp Teknisyeni) ile eğitime başlıyoruz"dedi.
 
Sağlık Meslek Lisesi'nin iş garantili bir okul olacağını söyleyen Müdür Becerik, "Okulumuzda birinci sınıfta direkt meslek dersleriyle öğrencilerimiz başlayacak. Bazı sağlık liselerinde birinci sınıfta meslek dersi görmüyorlar. İkinci sınıftan itibaren öğrencilerimiz hastanelerde staja başlayacak. 4 yıl eğitim vereceğiz. Okul bittikten sonra hastanelerde çalışma imkanı var. Ayrıca Meslek Yüksek Okulları'na doğrudan gitme imkanına sahipler"diye konuştu. 
 
Sağlık Meslek Lisesi'nde yatılı eğitim olmadığını belirten Müdür Oktay Becerik, Eğitimin sabahtan akşama kadar olacağını, öğlen yemeği verileceğini ve okulun yıllık ücretinin 8 bin 900 TL olacağını söyledi.
 
Erken kayıtta yüzde 5 indirim yapılacağını kaydeden Becerik, "Ayrıca peşin ödemelerde de yüzde 5 indirim var. Öğlen yemeğini öğrencilerimiz okulda yiyecekler. Bir yıl için öğlen yemeği ücreti olarak 1500 TL alacağız. Ayrıca kitap kırtasiye okul kıyafeti ve ders kitabı için 500 TL alıyoruz" açıklamasını yaptı.