info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çerkezköy e Yeni Aile Hekimi Atandı

Her geçen gün göç alan Çerkezköy’de nüfusun artmasıyla birlikte aile hekim sayısı da artıyor. 47 aile sağlık hekimini kadrosunda bulunduran Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün talebi üzerine aile hekimliği kadrosu 50’ye çıkarıldı.

KADRO SAYISI 50, HEKİM SAYISI 48
 
3 kadrodan sadece birine atama yapılarak Çerkezköy’deki aile hekimi sayısı 48’e çıktı. Önceki gün Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde yapılan yerleştirmede Çerkezköy’den bir aile hekiminin ataması yapıldı. Yaklaşık 10 gün önce Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürlüğü kadrosuna yerleşen Dr.Yeliz Sarıkapsağlam yapmış olduğu müracaatla Gazi Osman Paşa Aile Sağlık Merkezi’ne aile hekimi olarak atandı. Yapılan bu atamayla Çerkezköy aile hekimi sayısı 48’e yükselirken, Gazi Osman Paşa Aile Sağlık Merkezi’ndeki aile hekimi sayısı da 5’e yükseldi. Kızıılpınar ve Bağlık Mahalleleri ne de bir sonraki yerleştirmede birer hekim ataması yapılacak.
 
DR. YELİZ SARIKAPSAĞLAM ATANDI
 
Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürlüğü kadrosundan Gazi Osman Paşa Aile Sağlık Merkezi Aile Hekimliği’ne yerleştirilen Dr. Sarıkapsağlam; aile hekimliğine yabancı olmadığını ifade ederek, “Yeni açılan bir kadroya yerleştirildim.  Bu vesileyle yeni açılan bir kadroya yerleştirilmem ile Çerkezköy’ün en büyük mahallelerinden biri olan Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde hekim sayısı da arttı. Hastalar daha erken tedavi olma şansına sahip olacaklar” dedi. Taşova’dan Çerkezköy’deki İlçe Sağlık Müdürlüğü kadrosuna atandığını ifade eden Sarıkapsağlam, “Aile Hekimliği yerleştirmeleri için müracaat etmiştim. Çerkezköy Gazi Osman Paşa Aile Sağlık Merkezi’ne yerleştiğim için çok sevinçliyim. Taşova küçük bir ilçe, fakat Çerkezköy gerçekten çok büyük ilçemiz. Buradaki görevimi başarıyla sürdüreceğim” dedi.