info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çerkezköy İlçesi Veliköy Islah Organize Sanayi Bölgesi ve İlimiz Muratlı İlçesi Islah Organize Sanayi Bölgesi İnceleme Raporları Görüşülerek Onaylandı

6215 Sayılı Yasa ile kurulması teklif edilen, İlimiz Çerkezköy İlçesi Veliköy Islah Organize Sanayi Bölgesi Islah Komisyonu Toplantısı Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasında Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK Başkanlığında yapıldı.

 

6215 Sayılı Yasa ile kurulması teklif edilen,  İlimiz Çerkezköy  İlçesi  Veliköy  Islah Organize Sanayi Bölgesi  Islah Komisyonu Toplantısı   Çerkezköy  Ticaret ve Sanayi Odasında  Tekirdağ Valisi  Zübeyir KEMELEK Başkanlığında yapıldı.
İlimiz Çerkezköy İlçesi  Veliköy Islah Organize Sanayi Bölgesi ve İlimiz Muratlı İlçesi Islah Organize Sanayi Bölgesi Islah Komisyonu İnceleme toplantısında konuşan Tekirdağ Valisi  Zübeyir KEMELEK;
Komisyonumuzun yapmış olduğu çalışmalar sonucunda;  Vakıflar-Ulaş bölgesindeki Islah Organize Sanayi Bölgeleri’ nin yer seçim komisyonu, 24 Ocakta yerinde inceleme yaparak yer tespit çalışmalarını tamamlamış bulunmaktadır.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın, tüzel kişiliğimizi alabilmemiz için ıslah OSB kurulması çalışmalarının  son aşaması olan jeolojik etütlerin yapılmasını en kısa sürede tamamlamaya çalışacağız. Yine Velimeşe – Türkgücü  bölgesin’deki OSB çalışmalarımızla  ilgili dosya bakanlığa teslim edilmiştir. 14 Şubatta  Velimeşe  ve Yulaflı bölgesinde  yer seçimi komisyonu çalışmalarına başlayacak. 15 Şubatta  ise  Türkgücü OSB için yer seçim komisyonu çalışmaya başlayacak.
Bu gün ise Muratlı İlçemizde ve Veli Köyde kuracağımız ıslah Organize Sanayi Bölgeleri’nin  durumunu görüşeceğiz. Bu iki yerinde tamamlanmasıyla birlikte hedeflerimize M.Ereğlisi hariç ulaşmış olacağız. Tabi bu çalışmalar yapılırken mevcut alandaki arazilerin 1/3 sanayicide olması veya üzerinde sanayi tesisi olması  gibi yönetmelikten kaynaklanan sıkıntıları da aşmış durumdayız.
Valiliğimizce kurulan teknik komisyon, yoğun mesai sonucunda siz değerli sanayicilerimizin de katkısıyla, bu gün çalışmalarımızda sona doğru yaklaşmış durumdayız. Bölgemizde ilk defa sanayicilerimizin bu yoğunlukta bir araya gelip kendilerini  geliştirme ve genişletme konusunda istişare toplantıları yapmasının önemli bir başarı olduğuna inanıyorum. Gerek Orman ve Su İşleri Bakanımız gerek Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımızın büyük destekleriyle tüzel kişiliğimizi aldıktan sonra önemli bir arıtma seferberliğine başlayacağız.            Arıtma sisteminde en son kabul edilen parametrelerin ön gördüğü standartlarda ve dünyanın kullandığı en son teknoloji imkanları çerçevesinde Ergene havzasında yıllardır devam eden kirlilik sorununa çözüm bulma gayretinde olacağız. Islah Organize Sanayi Bölgeleri’nin kurulması ayrıca sanayicimizin bölge istihdamına katkısını arttıracağı gibi bölgedeki yaşam kalitesini  olumlu yönde etkileyecektir. Sanayicimizin Uluslararası düzeyde rekabet edebilirliği gücünü de arttıracaktır. dedi.
Tekirdağ Valisi  Zübeyir KEMELEK ‘in konuşmalarının ardından Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Abdullah AKSOY, İlimiz Çerkezköy İlçesi Veliköy Islah Organize Sanayi Bölgesi İnceleme Komisyonu Raporu sunumunu Islah Organize  Sanayi Bölgesi Komisyon üyelerine sundu. Sunumun ardından Islah Komisyonunda  oylama yapılarak  inceleme raporu komisyon üyelerince kabul edildi.
İnceleme raporunun Islah Komisyonu üyelerince kabul edilmesinin ardından Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Abdullah AKSOY, İlimiz Muratlı İlçesi Islah Organize Sanayi Bölgesi İnceleme Komisyonu Raporu’nun sunumunu yaparak Islah komisyonu üyelerince  oylama yapıldı  ve  İlimiz Muratlı İlçesi ıslah OSB  İnceleme raporu  komisyon üyelerince kabul edildi.
Toplantıya Tekirdağ Valisi  Zübeyir KEMELEK, Sorumlu ve Koordinatör Vali Yardımcısı Mustafa MASATLI, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan BAYHAN, Muratlı Kaymakamı  Yakup TAT  ve Islah Komisyon üyeleri katıldı.