info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çerkezköy İstasyon Mezarlığı’na Saldırı

Çerkezköy Belediyesi’ne bağlı İstasyon Mezarlığı’na kimliği belirsiz kişi ya da kişiler ilginç bir şekilde saldırıda bulundu.

Çerkezköy Belediyesi'ne bağlı İstasyon Mezarlığı'na tuhaf bir şekilde saldırıda bulunuldu. İlginç saldırıyı yapan kişi ya da kişiler, mezarlık içerisindeki manevi sözlere karşı çirkin ifadelerde bulunurken, argo şekil ve yazılarla mezarlık duvarları, beton yollar ve çeşmede saldırıya uğradı. Çerkezköy Belediyesi yetkilileri durumu Emniyet'e bildirirken, bu çirkin saldırı için inceleme başlatıldı.
 
GÖREVLİLER FARK ETTİ
 
İstasyon Mezarlığı'nda sabah mesaiye başlayan görevliler, mezarlık içerisindeki beton yol, duvarlar ve çeşmede ilginç yazılar, argo şekil ve sözler gördü. Yaptıkları inceleme sonucu, belediye tarafından mermerlere yazılan manevi sözler içeren mesajlarında silinip, çizildiği ve hatta mermerlerin kırıldığını gören Belediye görevlileri durumu hemen yetkililere iletti. Belediye yetkilileri de yaptıkları inceleme sonucu yaşanan bu olayı hemen Çerkezköy Emniyet'ine bildirdi.
 
ALLAH YOK DİN YALAN YAZDI AMA 
 
Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin gece girdikleri tahmin edilen mezarlıkta Belediye tarafından mezarlıklarda alışıla gelen manevi sözlerin yer aldığı mermerleri kırarak, yerlere, duvarlara ve mezarlık içindeki çeşmeyede çirkin sözler içeren yazılar ve argo şekil ve sözlerle mesajlar verdi. İlginç olayda mezarlık içerisindeki beton yola büyük harflerle "Allah Yok, Din Yalan!" diye yazan bu kişiler çeşmeyede argo şekil çizdi. Daha enterasan olanı ise 'Allah Yok Din Yalan' diye yazan kişi 'Allah Yok'dan sonra (c.c.) diye yani (celle celaluhu) yazmayı ihmal etmedi. İnançsız bir kişinin Allah kelimesinden sonra cellecelaluhu yazması dikkat çekti.
 
(C.C.): Celle Celaluhu: Allah ismi anıldığı zaman hürmet ve tazim için söylenir. Ona mahsustur. 'Onun şanı ne yüce' demektir.
 
BELEDİYE BOYA İLE KAPATTI
 
Bu tuhaf olayı Emniyet'e intikal ettiren Çerkezköy Belediyesi Mezarlık İşleri Müdürlüğü yetkilileri, çirkin söz ve şekilleride kapattı. Çeşmeyi boyatan Belediye yetkilileri, kırılan mermerleri de topladı. Yerlerdeki yazıları tek tek silen Belediye görevlileri mezarlığın başka bölgelerinde de aynı yazıların olup olmadığını araştırıyor. Yaşanan olayla ilgili bilgi aldığımız  Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü ve Mezarlıklar Müdür Vekili Kenan Erez, "Yaptığımız inceleme sonucunda Er-Petrolün yanındaki viyadüğün ayağınada aynı şekillerden çizildiğini gördük. Çeşmeyi ve duvarları belediye olarak boyadık. Yazıları sildirdik. Kimin yaptığı ve ne amaçla yapıldığı hakkında bir fikrimiz yok. Durumu Emniyet'e bildirdik."dedi.
 
EMNİYET KAMERALARI İNCELİYOR
 
İzinde olan Mezarlıklar Müdürü Kenan Çetin'in yerine vekalet eden Zabıta Müdürü Kenan Erez, bölgedeki kamera kayıtlarının Emniyet tarafından incelendiğini söyledi. Erez, tekrar benzer olayların yaşanmaması için mezarlıkta bir takım tedbirlerin alınacağını kaydetti.