info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çerkezköy İtfaiyesi’nden Gerçeğini Aratmayan Tatbikat

Tekirdağ’a bağlı Çerkezköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Özel Gülerçin Koleji’nde yangın tatbikatı gerçekleştirdi.

Gerçeğini aratmayan yangın tatbikatında okuldaki 168 öğrenci ve öğretmenler binayı 3 dakika içinde tamamen boşalttı. 
 
Tatbikatta yangın sireni ile birlikte okul binasını boşaltan öğrenciler, okul bahçesinde güvenli bir alanda toplandı. Yangın yerine gelen itfaiye ekipleri okulun çatı kısmında çıkan temsili yangını itfaiye aracından uzatılan merdivenden su sıkarak söndürdü. Binada mahsur kalan yaralıları önce merdiven ve daha sonra da sedye ile kurtaran Çerkezköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri yaralıları ambulansa aldı. Tatbikat kapsamında, okulun dördüncü katından aşağıya sarkıtılan ip yardımıyla zemine inen itfaiye eri, öğrenciler tarafından alkışlandı. Ekipler tatbikatın sonunda öğrencilere su ile sönmeyen yangınların köpükle söndürülmesi ve evde bulunan tüplerin nasıl söndürülmesi gerektiğini uygulamalı olarak anlattı. 
 
Tatbikat sonrasında açıklama yapan Çerkezköy Belediyesi İtfaiye Müdürü Hayrettin Sönmez, “Gülerçin Koleji’nde düzenlediğimiz bu tatbikatın başarılı bir şekilde tamamlanması bizleri mutlu etti. Bununla birlikte öğrencilerimize yangınla karşı karşıya kaldıklarında neler yapacakları konusunda da uygulamalı bilgiler verdik. Çıkabilecek yangın vakalarına karşı hazırlıklı olup, can ve mal kaybını önlemek amacıyla yapılan genel tatbikatları bütün okullarımızda gerçekleştiriyoruz. Bu tatbikat bizim açımızdan da olumlu geçti. Tatbikatı başarılı bir şekilde tamamlayan ekibimi kutluyorum” diye konuştu. 
 
Özel Gülerçin Koleji Müdürü Süleyman Sezgin ise “Öğrencilerimizi bilgi ve eğitimle hayata hazırlarken, hayatın diğer yönlerini de anlatmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızdan bir tanesi olan yangın tatbikatını Çerkezköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğümüz ile birlikte gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz bu tatbikatı başarı ile tamamladılar. Yangın esnasında neler yapacaklarını öğrendiler. Bizim için önemli olan da buydu. Çerkezköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü görevlilerine sonsuz teşekkür ediyorum” dedi. 
 
28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla okulda deprem, yangın, tahliye ve kurtarma tatbikatları yapıldığını kaydeden Özel Gülerçin Koleji Sivil Savunma Kulübü Danışman öğretmeni İlker Teber de “Tatbikatlar öğrencilerimizin büyük ilgisini çekti. İtfaiye ekipleri ve ambulansın da hazır bulunduğu tatbikatlarda öğrencilerimizin heyecanı görülmeye değerdi. Öğrencilerimizi olası bir tehlikeye karşı bilinçlendirmek ve bilgilendirmek amacıyla yapılan bu tatbikatlar esnasında renkli görüntüler de ortaya çıktı” ifadelerini kaydetti. 
 
168 öğrenci ve öğretmenlerin okul binasını 3 dakika içinde boşalttığını belirten Teber, “Öğrencilerimiz öğretmenleri nezaretinde bahçedeki yerlerini aldılar. Tatbikata 83 erkek, 85 kız öğrencimiz ve 48 personel ile başarılı bir tatbikat gerçekleştirdik. Emeği geçen Çerkezköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne teşekkür ediyoruz” dedi.