info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çerkezköy’de İşçilerden Davullu Zurnalı Eylem

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde çalıştıkları plastik fabrikasında sendikalaşmaya gittikleri gerekçesi ile işten çıkartıldıklarını öne süren işçiler, davul zurnalı eylem yaptı.

Türkiye’nin en büyük üç organize sanayi bölgesinden biri olan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir plastik fabrikası önünde toplanan işten çıkarılan işçiler ve sendika üyeleri eylem yaptı. Lastik-İş İstanbul Temsilcisi Ali Öztürk yaptığı basın açıklamasında, sendikalaşarak çok büyük adım attıklarını, sonucun işvereninin işçilere karşı sürdürdüğü yasa dışı saldırılara rağmen elde edildiğini ifade etti. Öztürk, "Onlar, işçileri uydurma gerekçelerle ikişer üçer işten atarak bizi engelleyeceklerini sandılar. Onlar, işçiler üzerinde baskı uygulayarak önümüzü keseceklerini sandılar. Onlar iş yerini işçiler için bir cehenneme çevirerek işçileri sendikamızdan koparacaklarını sandılar. Fakat yanıldılar. Biz işçilerin birlik ve dayanışma içinde sürdürdüğü mücadelenin başarıya ulaşacağını herkese gösterdik. Sendikal haklarımız için büyük bir adım attık” dedi. 
 
Sürecin daha zorlu geçeceğini kaydeden Öztürk, “İşveren tattığı yenilginin acısıyla yasa dışı saldırıları artırabilir. Nasıl uydurma gerekçelerle işçileri işten çıkardıysa, bu defa da çoğunluğun olduğunu bile bile olumlu tespit yazısına itiraz ederek zaman kazanmaya çalışabilir. Kardeşlerim ne kadar çırpınırlarsa çırpınsınlar değişen bir şey olmayacak. Haklı mücadelemizi sonuca ulaşıncaya kadar kararlılık ile sürdüreceğiz. İşveren işçilerin anayasal haklarını ve sendikalı olma özgürlüğünü tanımak zorundadır. Uydurma gerekçelerle işten çıkardığı işçilerimizi yeniden işe başlatmak zorundadır. Çalışanların temsilcisi olarak sendikamız Lastik-İş’i tanımak zorundadır. İşçilerin en temel hakkı olan toplu sözleşme yapma hakkını kabul etmek zorundadır” diye konuştu.
 
Henüz sendikaya üye olmamış işçilere de seslenen Öztürk, "Artık yasal yetki tespiti için gerekli adım atılmıştır. Sizler de eksiksiz olarak sendikamıza üye olun. Böylece hep birlikte daha güçlü bir mücadele sürdürelim” dedi.
 
Açıklamanın ardından sendika üyeleri davul zurna eşliğinde halay çekerek, yaktıkları meşaleler ile fabrika yönetimini protesto etti. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde işçiler sloganlar attılar.