info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çerkezköy’de Spor Kitabı Tanıtıldı

Tekirdağ’a bağlı Çerkezköy Belediyesi tarafından hazırlatılan, “Çerkezköy’de Spor” adlı kitabın tanıtımı yapıldı.

Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen tanıtım toplantıda konuşan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Tekirdağ’a bağlı Çerkezköy ilçesinde çeşitli spor dallarında elde edilen başarıların anlatıldığı eserle gelecek nesillere sportif anlamda dersler çıkarabilecekleri bir kaynak bırakmayı hedeflediklerini söyledi. 
 
'Çerkezköy’de spor' isimli bu kitabın, yaşayanlara ve gelecek nesillere spor alanında kaynak teşkil edecek belgesel özellikli bilgileri kapsadığını ifade eden İnce, "Bu eserin Çerkezköy açısından spor alanında yapılan en kapsamlı araştırma olduğunu belirtmeliyiz. Çalışmanın gerçekleştirilmesinde büyük emek veren herkese teşekkür ediyorum. Ülkemizde bütün spor dallarına yeterince önem verildiğini ve gerekli modern tesislerin kurulduğunu söylememiz çok zor. İlçemiz açısından da benzer zorlukları yaşıyoruz. Ancak, bu çalışmanın Çerkezköy’de spor konusunda yapılacak daha önemli çalışmalara ve yatırımlara vesile olacağına inanıyoruz” dedi. 
 
'Çerkezköy’de Spor' adlı kitabın geçmişten günümüze ve geleceğe, Çerkezköy’de spor etkinliklerinin manzarasını oluşturduğunu kaydeden İnce, “Bu eseri okuyarak çeşitli spor faaliyetlerine başlayacak gençler mutlaka daha fazla çalışacaktır. Şayet gençlerimiz bu eserden ilham alarak spora başlayacak olursa, kendilerini geliştirirlerse ve yeni yatırımlara başlanırsa arzulanan hedef yakalanmış olacaktır. Kitabın hayırlı olmasını diliyor ve spor alanında bundan sonra yapılacak daha güzel çalışmalara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 
 
"YAPMAMIZ GEREKENLERİ BELİRLEMEYE ÇALIŞTIK"
 
Çerkezköy’de nüfusun hızla arttığını ve ilçenin yaş ortalamasının 28 olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ise “Sağlıklı bir nesil oluşturmanın yolu spordan geçer. Bu çalışmayla ilçemizde sporla ilgili geçmişten günümüze yapılanları ortaya koyup, yapmamız gerekenleri belirlemeye çalıştık. Gençleri daha iyi imkanlarla yetiştirebilmek, spor yapmak isteyen engellilerimize fırsat eşitliği sağlamak için çalışmalıyız. Özellikle spor alanında yapılması gerekenleri belirlemek ve yeni bir vizyon oluşturmak amacındayız” dedi. 
 
Kitabın hazırlanma amaçlarından da bahseden Ertem, “Sporun Çerkezköy’de gelişmesini sağlamak, göçlerle sürekli büyüyen ilçemizde hemşericilik bilincinin artmasına katkı sağlamak en büyük hedeflerimizdendir” dedi ve eserin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. 
 
Sanayi kuruluşlarının spora destek olmadığı sürece büyük başarılara ulaşmanın imkansız olduğunu söyleyen Ali Ertem, “Ülkemizde birçok belediyespor kulübü var. Bu çok doğru bir şey değil. Eğer sportif anlamda başarı istiyorsak sanayi kuruluşlarını bu işin içine sokmamız gerekiyor. Aksi takdirde büyük başarılar beklenemez. Tabi ki devlet ve yerel yönetimler destek vermelidir. Özellikle altyapı ve tesisleşme noktasında destek vermelidir. Fakat Çerkezköy’e baktığımızda Türkiye’nin en önemli OSB’sine sahibiz. Kimlerin bu işe el atması gerektiği bellidir. Çünkü o işletmelerde çalışan insanların evlatları spor yapacak. İnşallah önümüzdeki süreçte ciddi bir altyapı hamlesi başlatacağız. Devletimiz tesisleşme çalışmalarına şehir merkezlerinden başladı. İnşallah ilçelere de sıra gelecek. Gençlerimizi spora yönlendireceğiz. Müesseseler işin içine girmeden başarı mümkün değildir. Bu anlamda kendilerinden destek istiyorum” diye konuştu.
 
Ertem’in konuşmasının ardından tanıtım toplantısına katılanların eserle ilgili görüşleri dinlendi. Başkan Ertem, eserde eksiklikler olabileceğini, bundan sonra yapılacak çalışmalarda bu eksikliklerin de dikkate alınacağını söyledi.